In premiera in Romania, va fi implementat Subprogramul de fertilizare in vitro si embriotransfer in cadrul caruia se vor asigura fondurile necesare realizarii procedurilor de fertilizare in vitro pentru cuplurile infertile, informeaza Ministerul Sanatatii intr-un comunicat. Prin Hotarare de Guvern, in perioada 2011-2012, Ministerul Sanatatii va implementa programe nationale de sanatate, multianuale, ce vizeaza reducerea incidentei cancerului in Romania, fertilizarea in vitro si alte programe de protectie a sanatatii publice.

Intre a avea si a nu avea copii Foto: Reuters

Afla care sunt criteriile de includere in Subprogramul de fertilizare in vitro si embriotransfer, vezi statistici si comenteaza pe MedLive.ro.

Astfel, in urmatorii doi ani, in scopul reducerii incidentei cancerului in Romania, va fi derulat Subprogramul de screening pentru depistarea precoce activa a cancerului de col uterin, mamar si colorectal, Subprogramul privind protejarea sanatatii publice prin prevenirea imbolnavirilor asociate factorilor de risc alimentari si de nutritie si Subprogramul de supraveghere a starii de sanatate a populatiei, prin care Ministerul Sanatatii isi propune derularea unor campanii pentru prevenirea imbolnavirilor.

Citeste si: