​Mersul pe bicicleta nu mai este doar un trend. Fie ca folositi bicicleta in parc pentru relaxare la sfarsitul saptamanii sau zilnic, in drum spre serviciu, trebuie sa stiti ca atunci cand va urcati pe bicicleta nu veti arde doar calorii, ci va veti tonifia si multi muschi din partea inferioara a corpului.

Ce muschi folosim cand mergem pe bicicletaFoto: MorgueFile.com

​Ce muschi folosim:

Muschii fesieri sunt impartiti in trei parti: gluteus minimus (partea superioara), gluteus medius (partea mediana) si gluteus maximus (partea inferioara). Acestia sunt lucrati cand coapsele se deplaseaza in jos in timpul ciclismului. Cercetarile arata ca acesti muschi nu se prea activeaza in miscari simple precum mersul pe jos sau ridicatul de pe scaun

Muschiul Cvadriceps are patru parti: dreptul femural, vastul lateral, vastul medial și vastul intermediar. Toate cele patru parti se folosesc atunci cand efectuati extensia genunchiului - piciorul se muta in jos pentru pedalare.

Muschii hamstring este denumirea pentru o grupare de trei muschi care se afla in spatele partii superioare a piciorului - biceps femural, semimembranos si semitendinos. Ori de cate ori genunchii merg de la o linie dreapta la pozitia curbata, activati muschii hamstrings. Aceasta se numeste flexarea genunchiului si are loc in timpul deplasarii in sus a picioarelor in timp ce facem ciclism.

Citeste mai mult si comenteaza pe MedLive.ro