Ultimul buletin medical prezentat de Cesira Piscioneri, purtatoarea de cuvant a spitalului Casilino, la ora 13.30 locala, a spulberat orice speranta in legatura cu starea de sanatate a Maricicai Hahaianu. A fost declarata astfel "absenta activitatii cerebrale". Starea generala s-a "agravat ulterior". Medicii au decis ca pacienta sa fie "tinuta sub supraveghere medicala in urmatoarele 6 ore". In acelasi timp, a fost activata o comisie pentru a "analiza" cadrul general al situatiei Maricicai.

Sectia de reanimare a spitalului Casilino, unde este internata romanca Foto: Hotnews

Primarul Romei, Gianni Alemanno, a venit azi, la ora 13.30 ora locala la spitalul Casilino de la Roma, pentru a fi alaturi de Adrian Hahaianu, sotul Maricicai. Tot la pranz a sosit si ambasadorul Romaniei in Italia.

Cu cateva ore inainte, Parintele protopop Nicu Voinea, de la parohia ortodoxa din zona Casilina, a rostit rugaciuni la capataiul tinerei si i-a dat ultima impartasanie. "Am vorbit cu sotul doamnei, care mi-a dat permisiunea sa o impartasesc. E o persoana demna si curajoasa, se roaga si el pentru Maricica, isi stapaneste cu greu lacrimile", ne-a declarat parintele Nicu Voinea.

Intrebat in legatura cu evolutia anchetei, avocatul Maricicai Hahaianu, Alessandro di Giovanni, prezent la spitalul Casilino, a declarat pentru HotNews.ro ca organele de justitie si-au facut datoria si au analizat declaratiile martorilor, precum si imaginile telecamerelor de supraveghere, avand "un cadru clar asupra dinamicii celor intamplate".

Vezi mai jos declaratia avocatului Alessandro Di Giovanni pentru HotNews.ro: