Directorul Rompetrol Bulgaria, Sorin Octavian Nichita, si un alt roman, Ionut Panzaru, arestati si acuzati de vatamare si obstructionarea activitatii agentilor de politie in urma unui scandal in Bulgaria, au fost eliberati, dupa ce o instanta bulgara a decis ridicarea masurii luate impotriva lor.

Consulul Romaniei la Sofia, Marius Dilof, a declarat, luni seara, pentru Mediafax, ca cei doi romani arestati sambata seara pentru 72 de ore vor fi pusi imediat in libertate si ca asupra lor nu mai exista nicio masura de interdictie.

"Cei doi au fost pusi in libertate. In cazul lor a fost anulata inclusiv masura de retinere pentru 72 de ore", a declarat Dilof, adaugand ca masura eliberarii este executorie de indata.

Potrivit oficialului roman, Nichita va trebui sa plateasca o garantie de 5.000 de leva, reprezentand aproximativ 2.600 de euro, iar Panzaru suma de 3.000 de leva, adica aproape 1.600 de euro.

"Va fi un proces si banii le vor fi returnati daca vor fi gasiti nevinovati. Important este ca cei doi vor petrece noaptea in libertate alaturi de cei dragi si ca nu exista nici o masura de interdictie pe numele lor", a declarat consulul, care, alaturi de atasatul de interne al Romaniei in Bulgaria, Aurel Georgescu, a luat parte la intregul proces.

La aflarea vestii, familia lui Panzaru a multumit Ambasadei la Sofia pentru sprijinul acordat in eforturile de eliberare.

Cei doi au fost pusi in libertate dupa ce o instanta din Veliko Tarnovo a judecat o cerere de arestare a celor doi formulata de procurorii bulgari.

Directorul Rompetrol Bulgaria, Sorin Octavian Nichita, impreuna cu un alt roman, Ionut Panzaru, au fost pusi sub acuzare in Bulgaria si arestati pentru 72 de ore dupa ce au intrat intr-un conflict cu membrii dispozitivului de securitate al presedintelui Parlamentului bulgar.

Ambasada Romaniei la Sofia a transmis, luni dimineata, o nota verbala catre MAE bulgar cerand eliberarea directorului Rompetrol Bulgaria si a celuilalt roman.