Procurorii din Veliko Tarnovo au cerut mentinerea in detentie a presedintelui Rompetrol Bulgaria, Sorin-Octavian Nichita, precum si a lui Ionut Panzaru, cei doi cetateni romani arestati preventiv in urma cu doua zile, sub acuzatiile de vatamare si obstructionare a politiei, informeaza Novinite.com.

Cei doi romani au fost retinuti, in noaptea de vineri spre sambata, la Arbanasi, in apropiere de Veliko Tarnovo, cand au intrat intr-un conflict cu garzile de corp ale presedintei Parlamentului bulgar, Tsetska Tsaceva. Altercatia a avut loc in momentul in care romanii incercau sa intre in restaurantul Winepalace, care fusese rezervat de Tsaceva. Dupa ce li s-a refuzat accesul, cei doi romani ar fi atacat garzile de corp ale presedintelui parlamentului precum si politia care ajunsese la fata locului. Totodata, politistii sustin ca romanii erau intr-o stare avansata de ebrietate.

Politia bulgara si cei doi arestati au versiuni diferite asupra incidentului, fiecare dintre parti acuzandu-se de comportament necorespunzator. Potrivit Rompetrol Bulgaria, Nichita, care era impreuna cu doi prieteni, a solicitat pasnic sa intre in restaurant, dar politia si garzile de corp i-au refuzat "grosolan" accesul. Romanii nu au inteles ce le spuneau fortele de ordine, care au vorbit doar in bulgara, ceea ce i-a determinat pe politisti sa "reactioneze dur si de o maniera amenintatoare". Potrivit avocatului romanilor, Ivan Nyagolov, acestia nu au comis nicio agresiune impotriva politistilor si a garzilor de corp.

Potrivit sursei citate, celor doi le-au fost prezentate oficial acuzatiile aduse, duminica, fiind cercetati pentru vatamare si obstructionarea interventiei agentilor de politie. Ei au fost arestati preventiv pentru 72 de ore.

Tribunalul din Veliko Tarnovo se va pronunta luni seara asupra cererii formulate de procurori.