Primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, a fost scos de sub urmarire penala de Procuratura Generala din Republica Moldova, dupa ce fusese cercetat pentru evenimentele din 6-7 aprilie, informeaza Unimedia. Procurorii au dispus scoaterea de sub urmarire penala a lui Dorin Chirtoaca pe motiv ca actiunile acestuia nu intrunesc elementele constitutive ale infractiunilor (uzurparea puterii de stat dezordini in masa).

Procuratura Generala a initiat un dosar penal pe numele lui Dorin Chirtoaca in baza unei convorbiri telefonice interceptate de catre serviciile secrete, in care edilul discuta cu viceprimarul Vladimir Cotet. La baza deschiderii dosarului s-a aflat ideea ca liderii PL, PLDM si AMN, printre care si Dorin Chirtoaca, ar fi fost la baza organizarii protestelor violente din 7 aprilie, care s-au soldat cu devastarea Parlamentului si a Presedintiei.

Convorbirea incerca sa demonstreze ca Dorin Chirtoaca este implicat in violentele din 7 aprilie si ca acesta ar fi refuzat sa intreprinda masuri pentru stoparea actiunilor. Chirtoaca il intrebase pe viceprimar despre situatia din Piata Marii Adunari Nationale, iar Cotet il informase ca cele doua institutii de stat sunt devastate. Convorbirea se incheia cu cuvintele "Bun! Bine!", rostite de Dorin Chirtoaca.

La randul sau, primarul Dorin Chirtoaca a acuzat Procuratura Generala si serviciile speciale din Moldova ca i-ar fi interceptat ilegal convorbirile.