Comandantul suprem al forțelor aliate NATO în Europa, generalul american Tod D. Wolters, face o vizită în România și se va întâlni cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, cu șeful Armatei, generalul-locotenent Daniel Petrescu, dar și cu președintele Klaus Iohannis, care îl va decora cu Ordinul Național „Steaua României”.

Tod Wolters, comandantul NATO in EuropaFoto: NATO

Comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa va discuta vineri în prima parte a zilei cu președintele Klaus Iohannis, iar după amiază, după discuții cu ministrul Apărării și Seful Armatei, va face declarații împreună cu generalul-locotenent Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării.

Declarațiile vor fi transmise în direct, de la sediul MApN, începând cu ora 15.30, pe canalele oficiale ale MApN de Facebook și Youtube, precum și pe platforma multimedia Armata României - ARMED.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marţi decretul privind decorarea generalului Tod D. Wolters cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer, cu însemn pentru militari, de pace, ”în semn de înaltă apreciere pentru sprijinul acordat României de către Comandamentul Suprem al Forţelor Aliate în Europa”.