In perioada 21-24 iulie se desfasoara a 15-a editie a Festivalului International de Jazz de la Garana, manifestare de traditie pentru cultura Banatului dar si pentru intreaga tara. Asa cum ne-a obisnuit acest festival si la aceasta editie, intre grupurile ce vor concerta se regasesc nume foarte importante ale scenei mondiale a muzicii de gen cum ar fi Anthony Jackson, Simon Phillips, Lezsek Moszder, Jon Hassel, Eivind Aarset si multi altii. Potrivit organizatorilor, prezenta editie va fi si prilejul unor reveniri mult asteptate ale unor mari artisti romani cum sunt Liviu Butoi, Tony Kuhn, Luiza Zan, Horea Crisovan, Marius Mihalache si Mario Florescu.

O surpriza a festivalului o constituie concertul violonistei Frederika Krier din Germania, un mare talent al tinerei generatii de artisti, nascuta la Timisoara. A emigrat impreuna cu parintii la varsta de 2 ani. Artista isi desfasoara activitatea in mai multe proiecte. Cel initial, formula germana cu care va fi prezenta si la Garana, dar si in diferite proiecte cu muzicieni americani, fiind stabilita in SUA de mai multi ani.

Cei prezenti la festival vor putea admira pe toata perioada acestuia expozitia de fotografie All My Jazz, apartinand marelui artist american Charles Giuliano. Curator Elisabeth Lili Ochsenfeld.

In data de 23 iulie, intre orele 11-17, va fi vernisata la ARTHOUSE GĂRÂNA-WOLFSBERG 154, EXPOZITIA INTERNATIONALA DE ARTA VIZUALA, organizata de Elisabeth Lili Ochsenfeld.

Tot in data de 23 iulie, la orele 18, Brandusa Armanca va lansa volumul Frontieristii - Istoria recenta in mass-media, aparut la Editura Curtea Veche.

LOCOMOTIVA JAZZ -un proiect al ICR Budapesta inceput in urma cu mai bine de 2 ani va fi prezentat si la Garana. Proiectiile foto si prezentarea vor fi sustinute de Brandusa Armanca, directorul ICR Budapesta si Bartha Csaba directorul adjunct al ICR Budapesta, in 23 iulie.

Scriitorul timisorean Nicolae Strambeanu, va lansa romanul Turnul de apa, aparut la Editura Humanitas, in 21 iulie.

O alta expozitie deschisa pe perioada festivalului este ,,Live Colours,, expozitie ce reuneste lucrari ale pictorului Cristian Buzneanu.

Concertele programate in cadrul festivalului vor avea loc de joi pana duminica incepand cu orele 19.00.

Programul este urmatorul:

Joi 21.07.2011

1) HOREA CRISOVAN QUARTET (ROMANIA)

2) AVISHAI COHEN QUARTET (ISRAEL)

3) JAZZPOSPOLITA (POLONIA)

4) LIVIU BUTOI Q-TET feat LUIZA ZAN (ROMANIA)

Vineri 22.07.2011

1) FREDERIKA KRIER QUARTET (GERMANIA)

2) HIROMI TRIO PROJECT with ANTHONY JACKSON & SIMON PHILLIPS (JAPONIA,SUA)

3) FOOD feat. CHRISTIAN FENESH (NORV. , ANGLIA, AUSTRIA)

4) MIKE GODOROJA & THE BLUE SPIRIT (ROM)-,,BALKANIC BLUES SOCIETY,,impreuna cu MARIUS MIHALACHE si ans .de muzica medievala ,,TREI PARALE

Sambata 23.07.2011

1) FROY AAGRE QUARTET (NORVEGIA)

2) MARIO FLORESCU &THE TEACHERS (ROM) with guests

3) MATHIAS EICK QUINTET (NORVEGIA)

4) NIK BAERTSCH RONIN (ELVETIA)-LYRIA

Duminica 24.07.2011

1) MARIUS POP &M THEORY (ROM)

2) JAN BANG & ...THE POPPIES FROM KANDAHAR (NORV. ,SUEDIA ,SUA)

3) LARS DANIELSSON QUARTET (SUEDIA ,FRANTA,ANGLIA,POLONIA)

Prezentatorul festivalului va fi Florian Lungu.

Organizatorul festivalului este Fundatia Culturala JAZZ BANAT din Timisoara.