Spectacolul „Supersomething”, în coregrafia lui Cosmin Manolescu, participa la Festivalul European de Dans din Cipru, si urmeazã sã fie prezentat la Teatrul Rialto din Limassol în data de 8 iunie, informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.

"Supersomething" de Cosmin ManolescuFoto: Compania Paradis Serial

Dedicat Gabrielei Tudor, „Supersomething” este un spectacol graffiti despre România, dragoste si pierderi dureroase. „Supersomething” a fost creat în 2008 în cadrul proiectului Dans.Dialog initiat de Cosmin Manolescu si coordonat de Gabriela Tudor, si a avut premiera în iulie 2009. Versiunea actualã a spectacolului îi are ca interpreti pe Mãdãlina Dan, Paul Cimpoieru si Cosmin Manolescu.

„Supersomething” este o productie a Fundatiei Gabriela Tudor/ Compania Paradis Serial, realizatã cu sprijinul Centrului National al Dansului, Administratiei Fondului Cultural National si al Programului Cantemir al Institutului Cultural Român.

Cosmin Manolescu este coregraf, performer si manager cultural. Este director executiv al Fundatiei Gabriela Tudor si al Asociatiei ArtistNe(s)t – Reteaua Centrelor de Rezidentă pentru Artisti in Romania – retea fondată de Gabriela Tudor în 2006. Spectacolele sale au fost prezentate cu succes în importante festivaluri și teatre de dans din Amsterdam, Barcelona, Bassano del Grappa, Beirut, Bremen, București, Dublin, Florența, Liverpool, Lyon, New York, San Diego, Paris, Porto, Roma, Rotterdam etc. În 2005 Societatea Autorilor și Compozitorilor Dramatici din Paris îi acordă premiul „Nouveau Talent Choregraphie” pentru spectacolul „Paradis Serial” si proiectul „Don't Ask the Blond”. Cosmin Manolescu a jucat un rol important în crearea Centrului Național al Dansului București.

Prezentarea spectacolului in cadrul Festivalului European de Dans din Cipru este sustinutã de Ambasada României din Nicosia, prin sprijinul Ministerului Culturii din Cipru, organizatorul festivalului.