Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, cel mai important festival anual de artele spectacolului din România şi al treilea ca amploare şi importanţă din lume, se va desfasura intre 27 mai si 5 iunie. Cea de-a XVIII-a ediţie a festivalului se va desfasura sub genericul comunităţi.

Agenda de evenimente din acest an este una deosebit de bogată şi variată şi aduce publicului producţii reprezentative ale marilor companii din străinătate şi din România, spectacole de stradă în oraşul vechi şi în cetăţile şi bisericile fortificate medievale din împrejurimile Sibiului, spectacole de teatru-dans, flamenco, balet, dans contemporan, teatru de păpuşi, circ, spectacole de lumini, muzică, pantomimă, conferinţe, dezbateri, expoziţii de fotografie şi pictură, lansări de carte, instalaţii şi ateliere, care au loc atât în spaţii convenţionale, cât, mai ales, în spaţii neconvenţionale, transformând Sibiul într-o veritabilă capitală culturală a lumii.

Datorita interesului crescut al publicului pentru spectacolele din festival, organizatorii au decis sa suplimenteze numarul de bilete cu inca 5.000 care se adaugă celor 10.000 de bilete oferite la începutul acestei luni, informeaza Agerpres. Biletele pot fi achiziţionate de la Agenţia Teatrală din Sibiu, de luni până vineri, între orele 11,00 - 18,00, iar sâmbătă între orele 11,00 şi 15,00, dar şi online, pe www.sibfest.ro. Preţul unui bilet variază în funcţie de spectacol, între 10 şi 40 de lei.

Decizia suplimentării biletelor a venit în urma numărului mare de cereri înregistrat în ultimele două zile şi a epuizării biletelor pentru zece spectacole: 'Luna albastră' şi 'Hotel Crab' în regia lui Lu Pulici, 'Un tramvai numit Popescu' şi 'Ispita Cioran' în regia lui Gavriil Pinte, 'Metoda' în regia lui Theodor Cristian Popescu, 'Don Quijote' în regia lui Fabian Sattler, 'Furtuna' în regia lui Victor Ioan Frunză, spectacolul 'Felii cu Ofelia Popii şi deloc surprinzător Faust' şi 'D'ale carnavalului' în regia lui Silviu Purcărete.