Sâmbătă 15 ianuarie a avut loc la Palatul Mogoşoaia prima etapă a concursului "Drumul spre celebritate", manifestare aflata la a doua ediţie. Etapa dedicată viorii a fost câştigată de Alexandru Mălaimare. El a obţinut 37 din cele 126 de puncte oferite în egală măsură de publicul alcătuit din elevi ai Şcolii nr.197 din Bucureşti şi de juriul de specialitate. Alexandru Mălaimare s-a calificat astfel în finala care va avea loc la Palatul Mogoşoaia pe 7 mai 2011. El are 21 de ani, s-a născut la Bucureşti şi este student al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. A câştigat numeroase premii, a fost finalist al selecţiei naţionale a concursului Eurovision Young Musician, a susţinut recitaluri şi concerte în ţară, dar şi la Praga şi Viena. A fost solist al Filarmonicii din Botoşani.

Violonistul ​Alexandru MălaimareFoto: Radio Romania

La evenimentul organizat de Centrul Cultural "Palatele Brâncoveneşti" şi Radio România Cultural, invitat special a fost violonistul Florin Croitoru.

Următoarea etapă a concursului se va desfăşura pe 12 februarie 2011. Este o etapă dedicată flautului. La competiţie vor participa 6 tineri muzicieni din Slatina, Suceava, Galaţi, Braşov şi Bucureşti. Invitat special va fi Ion Bogdan Ştefănescu, solist instrumentist al Filarmonicii "George Enescu".