Sfarsitul acestei saptamani va fi marcat de lansarea la Centrul National al Dansului – Bucuresti (CNDB) a premierelor spectacolelor „Lulu’s room” de Mihaela Dancs si „We went with these bodies as far as we could” de Paul Dunca.

Vineri 29 mai, de la ora 20.00, in Sala Ronda a CNDB are loc premiera spectacolului Lulu's Room in conceptia si interpretarea Mihaelei Dancs. Mihaela Dancs este una dintre cele mai interesante coregrafe active pe scena de dans din Romania.

Solo-ul „Lulu’s room”, nu este prima piesa a autoarei (in 2006 a creat solo-ul “Reprogramare”, iar in 2008 a realizat impreuna cu Rui Catalao piesa “Follow that summer”). Incepind cu anul 2004 Mihaela Dancs a participat la serie de stagii de dans si rezidente artistice si s-a impus ca o prezenta permanenta in contextul coregrafic romanesc si international.

„Sa fie oare vorba despre o lucrare de grup a persoanelor care ma locuiesc? Le-am propus o colaborare fara sa-mi treaca vreo secunda prin cap in ce ma bag. Uneori parca putin le pasa ca-s implicate intr-un proces artistic, nu fac nimic. Alteori isi zguduie gazda, le apuca o energie febrila, vorbesc unele peste celelalte si se cearta din tot soiul de motive, se judeca, isi intorc corpurile pe dos, parca-s angajate intr-o cursa si incearca sa prinda ceva care le scapa tot timpul. Cind discutam numai eu stiu ce-mi aud urechile. Cine decide? Ce facem, ce credem ca facem si de ce facem ceea ce facem? Sper sa cadem la pace pana la final. Iar daca-mi pierd autoritatea, nu raspund pentru rezultat.” Mihaela Dancs

Mihaela Dancs s-a nascut in 1974. A terminat facultatea de stomatologie in Bucuresti. Din 2001 participa la ateliere de dans contemporan sustinute de Pascal Allio, Cosmin Manolescu, Allyson Green, David Zambrano, Bruno Caverna, Martin Kilvady, KJ Holmes, Ted Stoffer, Martin Sonderkamp, Eduard Gabia, Florin Fieroiu, DD Dorvillier, Risa Steinberg, Georg Blaschke, Milton Myers, Katheleen Hermesdorf, Brynjar Bandlien, Rui Catalao, Martha Coronado, Beniamin Boar, etc.

In 2006 creeaza si interpreteaza solo-ul "Reprogramare" in cadrul proiectului "Performing The Body". Realizeaza impreuna cu Rui Catalao "Coada soricelului" (2007) si "Follow That Summer" (2008).

Printre altii, colaboreaza cu: Pascal Allio, Allyson Green, Catalina Gubandru, Andreea Capitanecu, Florin Flueras, Rui Catalao, Maria Baroncea, Eduard Gabia, Bernard Baumgarten, Vava Stefanescu, Madalina Dan.

Cea de-a doua premiera de vineri 29 mai, We went with these bodies as far as we could, este dupa o idee a coregrafului Paul Dunca, la care si-au dat concursul Stefan Cosma, Paul Dunca, Madalina Ghitescu.

Paul Dunca este coregraf, dansator, actor, dramaturg. A jucat in ”Fotografii explicite”de Mark Ravenhill in regia Mirunei Dinu si in filmul “Scanteia” regizat de Hano Hoffer si scris de Cristian Mungiu.

Paul Dunca este membru al OFENSIVEI GENEROZITATII, o initiativa care incearca sa demonstreze ca arta este importanta pentru toata lumea.

Fara exceptii, sportul influenteaza la nivel energetic feminitatea si, din pacate, puritatea nu aduce celebritate; in schimb, castigul unei medalii, da.> Paul Dunca

Paul Dunca s-a nascut in 1983, in Bucuresti, unde locuieste si azi. A absolvit Colegiul German ”Goethe” din Bucuresti, sectia Coregrafie a Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti si a studiat playwriting (scriere dramatica) la U.N.A.T.C. Bucuresti.

Colaboreaza cu coregrafii: Madalina Dan, Eduard Gabia, Maria Baroncea, Alexandra Pirici, Valentina del Piante, Mihaela Dancs, Ana Maria Costea.

Creatii proprii: ‘(don’t)Panic!’,‘BikiniKill (PROTECT)’,‘FLEXIBLE’,‘Oracolul din Culinaria (KITCHENDAY)’.

Stefan Cosma s-a nascut in Bucuresti in 1977. A absolvit in 1997 liceul "Liselotte Gymnasium" din Mannheim, Germania. A studiat la Universitatea de Arte Bucuresti, sectia foto – video, urmind apoi studiile la FABRICA (Benneton's Center for Research and Communication) in Treviso, Italia. In 2005 a infiintat revista OMAGIU pe care a condus-o timp de 2 ani.

Madalina Ghitescu s-a nascut in 1978, in Bucuresti, unde locuieste si azi. A absolvit “Colegiul National <>”, din orasul de resedinta, dupa o experienta de patru ani in Liceul de Coregrafe si este licentiata in Actorie - Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L.Caragiale” din orasul de bastina. A colaborat cu regizorii: Gianina Carbunariu si Ana Margineanu (in teatru) si cu Cristian Nemescu, Cristian Mungiu, Catalin Leescu, Lorena Aida Petre, dintr-o serie de multi altii (in film). Si-a imprumutat vocea unor serii de personaje Disney.