Administratia Fondului Cultural National (A.F.C.N.) acorda finantari nerambursabile pentru proiecte editoriale cu derulare in perioada cuprinsa intre data semnarii contractului de finantare (estimativ 1 septembrie a.c.) si data de 16 noiembrie 2009. Valoarea disponibila pentru finantare nerambursabila se ridica la 1.895.000 lei.

Suma totala disponibila este de 1.895.000 lei, va fi distribuita dupa cum urmeaza: reviste si publicatii culturale 680.000 lei, carte 1.170.000 lei.

Perioada de inscriere a proiectelor culturale este cuprinsa in intervalul 28 mai - 26 iunie a.c. Termenul limita de inscriere a proiectelor culturale este 26 iunie a.c., ora 14,00, se arata in comunicatul de presa al AFCN.

Solicitarile se inscriu online accesand adresa: http://www.afcn.ro/programe/sign_up/ si respectand instructiunile afisate si Ghidul solicitantului unei finantari sau se depun intr-un exemplar in format tiparit si electronic (CD sau discheta).

La concurs pot participa persoane juridice: editurile si redactiile publicatiilor.

Documentele necesare inscrierii de proiecte editoriale in concurs vor fi disponibile incepand cu data de 28 mai a.c. pe pagina www.afcn.ro, sectiunea Finantari proiecte editoriale.