Rasete, suspine, aplauze si huiduieli. "Anticristul", filmul regizorului danez Lars von Trier, a reusit sa starneasca reactii care mai de care mai controversate in randul spectatorilor ce l-au vizionat in cadrul festivalului de film de la Cannes. Productia cinematografica, in care apar Willem Dafoe si Charlotte Gainsbourg, a devenit subiectul preferat de discutie al celor prezenti la festivalul din acest an, relateaza Reuters.

Filmul ce a fost vizionat duminica a fost in acelasi timp apreciat, dar si puternic contestat. Multi dintre cei prezenti in sala de cinema au fost deranjati de faptul ca danezul von Trier si-a dedicat filmul veneratului regizor rus Andrei Tarkovsky, aplauzele unor dintre spectatori amestecandu-se cu huiduielile altora.

In film este vorba despre o familie normala care isi pierde intr-un mod nefericit copilul. Personajul lui Dafoe, un psiholog, incearca sa-si ajute nevasta (Charlotte Gainsbourg) sa treaca peste soc si sa o determine sa renunte la medicamente. Amandoi decid sa se mute intr-o cabana in padure, unde personajul interpretat de Charlotte Gainsbourg isi pierde controlul simturilor, iar cei doi devin martorii unor fenomene stranii si intamplari oribile, mentioneaza sursa citata.

Lars von Trier's Antichrist - Official Trailer (Danish subtitles) from Zentropa on Vimeo.