Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB) incepe anul 2009 cu piesa „Follow that summer”. Prezentata in premiera la sfarsitul anului trecut, in cadrul Explore Dance Festival, piesa este rezultatul colaborarii intre coregrafii Mihaela Dancs (Romania) si Rui Catalao (Portugalia). Piesa „Follow that summer” va avea doua reprezentatii vineri, 16 ianuarie si duminica, 18 ianuarie, de la ora 19.30, in Sala Ronda a CNDB.

„Follow That Summer” este o piesa despre imposibilitatea impartasirii prezentului ca pe o realitate obiectiva, propunand in schimb o abordare „melodica”: interpretii se „armonizeaza” cu propria melodie, actiunile lor dezvaluind usor efectele pe care le produc in jur.

„Follow that summer” ii are ca protagonisti pe Rui Catalao, Mihaela Dancs, Paul Dunca, Iuliana Stoianescu. Dramaturgia este semnata de Rui Catalao.

Cum ar fi ca ceea ce faci sa fie „desfacut” de altcineva? Fiecare actiune schimba o realitate data, o transforma in ceva usor diferit si sterge ce era acolo inainte. Memoria schimba realitatea trecutului, dar in cazul bolii Alzheimer o schimba si pe cea a prezentului."Cercetand aspecte ale bolii Alzheimer: pierderea memoriei, uitarea, izolarea, sunt trasate radacini si sentimente ale sinelui ce insotesc aparitia unui dans spontan, privat de vocabular, tehnica, inteles sau intentie, fie ea teoretica sau estetica", spun cei doi realizatori Rui Catalao si Mihaela Dancs.

Pretul unui bilet pentru acest spectacol este de 10 lei. Biletele se pot achizitiona de la sediul CNDB cu o jumatate de ora inainte de inceperea spectacolului sau pot fi rezervate la adresa rezervari@cndb.ro