Inscrierea pentru editia 2008 a Concursului de dramaturgie "Cea mai buna piesa romaneasca a anului 2008" se face pana la data de 15 ianuarie 2009 (data postei). Pentru inscrierea in competitie autorii vor trimite piesele dactilografiate, intr-un singur exemplar, nesemnate, cu un motto scurt pe pagina de titlu, insotite de un plic inchis in care vor fi precizate datele de identificare ale autorului, informeaza site-ul UNITER. Acelasi motto de pe pagina de titlu a piesei va fi inscris si pe plicul cu datele de identificare.

Adresa postala pentru inscrierea pieselor: Str. George Enescu 2-4, 010305 Bucuresti, cu mentiunea „Pentru Concursul Cea mai buna piesa romaneasca a anului 2008”. Inscrierea se poate face si direct la Secretariatul UNITER.

Nu se primesc in concurs piese scurte (intr-un act), dramatizari sau piese publicate sau reprezentate scenic. Textele inscrise in concurs nu se inapoiaza.

Juriul va anunta piesa castigatoare in luna martie 2009, iar Editura UNITEXT o va publica intr-un volum ce va fi lansat la Gala Premiilor UNITER (aprilie 2009), moment in care va fi inmanat si premiul.

Concursul, premiul si tiparirea piesei castigatoare sunt finantate prin efortul si sub egida Casei Regale a Romaniei.