Lansarea albumului Andrei Serban. Calatoriile mele. Teatru&Opera va avea loc luni, 3 noiembrie, de la ora 16:30, la Libraria Carturesti – Verona.

Cele doua volume ale albumului, editat bilingv, in romana si engleza, prezinta o retrospectiva a carierei lui Andrei Serban in teatru si in opera. Dupa o biografie care traseaza narativ parcursul profesional al regizorului, Andrei Serban a reunit in cele doua volume imaginile unei stralucite calatorii artistice, in care se regasesc teatrul experimental, succesele rasunatoare pe marile scene ale lumii, colaborarea cu Peter Brook si dialogul cu tinerele generatii de artisti. Cele doua volume ale albumului au fost publicat de Editura Institutului Cultural Roman la initiativa ICR New York (editor coordonator: Oana Radu).

La evenimentul de lansare vor participa, alaturi de autor, Horia-Roman Patapievici si George Banu.

„...Serban releva liniile de forta ale operei si spiritul spectacolelor de referinta. Aliniind imaginile si legendele, el evoca motivatiile reprezentatiilor retinute, le destainuie optiunile si degaja sensul ascuns care iradiaza constant printre personaje si accesorii, printre cuvinte si decoruri. El nu intervine ca un arhivist neutru, ci ca un artist implicat. Din opera care s-a sters, el retine centrii nevralgici“, spune George Banu.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Roman si Libraria Carturesti.