Productii cinematografice semnate de trei tineri regizori romani, care in ultimii ani s-au impus pe scenele festivalurilor europene de film, vor fi proiectate in luna iulie pentru publicul maghiar la Institutul Cultjural Romani din Budapesta.

Film Klub, propune cinefililor trei filme scurte: Visul lui Liviu (2004), in regia lui Corneliu Porumboiu, Marilena de la P7 (2006), regia Cristian Nemescu si Un cartus de Kent si un pachet de cafea (2004), regia Cristi Puiu.

Visul lui Liviu (2004), in regia lui Corneliu Porumboiu, a obtinut premiul pentru cel mai bun film romanesc la Festivalul International de Film Transilvania din 2004, avandu-i in rolurile principale pe actorii: Dragos Bucur si Luiza Cocora. Pe parcursul a 40 de minute ni se infatiseaza o societate aflata intr-o continua tranzitie, dominata de frica de a nu repeta greselile trecutului si de imposibilitatea evitarii lor.

Marilena de la P7 (2006), regizat de Cristian Nemescu, are in palmares deja patru premii, cel mai important fiind cel de la Milano Film Festival 2006 (cel mai bun film de fictiune). Selectat pentru Semaine Critique la Cannes, Marilena de la P7 nareaza povestea lui Andrei (Gabriel Huian), un baiat de 13 ani dintr-un cartier bucurestean mizer, care decide sa fure un troleibuz pentru a o cuceri pe Marilena (Madalina Ghitescu) - o prostituata de care s-a indragostit. (45’) .

Un cartus de Kent si un pachet de cafea (2004), regia Cristi Puiu, a castigat in 2004 Ursul de Aur la sectiunea scurt-metraj si premiul UIP Berlin, decernat de Academia Europeana de Film la Festivalul de Film de la Berlin. Trei personaje si 13 minute filmate intr-un cadru fix. Intr-un restaurant bucurestean, tatal si fiul se intalnesc pentru o posibila angajare. Tatal (Victor Rebengiuc), concediat cu doi ani inainte de pensionare, incearca sa se reangajeze, iar pentru aceasta ii cere sprijinul fiului sau, om de afaceri (Mimi Branescu).

Film Klub este un program cadru lunar realizat de ICR Budapesta. Filmele vor fi proiectate cu subtitrare in limba maghiara, informeaza ICR Budapesta.