Orchestra Simfonica a Filarmonicii "George Enescu", sub bagheta lui Maxim Vengerov, avandu-l ca solist pe violonistul Razvan Hamza va sustine doua concerte la Ateneul Roman. Programul concertului care este programat pentru joi 29 mai si vineri 30 mai, de la ora 19.00, va cuprinde Uvertura operei "Nunta lui Figaro" de Wolfgang Amadeus Mozart, Concertul pentru vioara si orchestra al lui Piotr Ilici Ceaikovski, si Simfonia a III-a de Brahms.

Este pentru prima data cand Maxim Vengerov dirijeaza la Bucuresti. Considerat unul dintre cei mai mari violonisti ai lumii, Maxim Vengerov a renuntat la instrument in urma unei lovituri la brat ceea ce l-a facut sa anuleze mai multe recitaluri inclusiv concertul programat in cadrul Festivalului "George Enescu" de la Bucuresti din 2007, informeaza Newsin. Artistul si-a continuat cariera muzicala ca dirijor.

Maxim Vengerov, in varsta de 33 de ani, s-a nascut la Novosibirsk, in vestul Siberiei, luand lectii de vioara de la varsta de cinci ani. Si-a desavarsit cariera muzicala cu mari maestri castigand la varsta de 15 ani Concursul International de vioara "Carl Flesch" ca o confirmare a valorii sale artistice. Maxim Vengerov este un talent exceptional, un muzician cu o cultura stilistica absolut remarcabila si o personalitate complexa.

Au urmat concerte la Moscova si Leningrad, ajungand apoi sa apara ca solist cu orchestre precum Royal Concertgebouw Orchestra, BBC Philharmonic si Orchestra Simfonica de Stat USSR.

A concertat in Europa si SUA alaturi de mari orchestre ca New York Philharmonic si London Symohony Orchestra, in Japonia, China, Singapore, Corea si Australia. Din palmaresul sau, fac parte mai multe premii internationale, printre care Gramophone, Ritmo, Edison si un Grammy, in 2004.