





Circuit muzeal de Noaptea muzeelor
Anul acesta intra in circuitul muzeal al Noptii muzeelor - Muzeul Colectiilor de Arta, Muzeul Militar National „Regele Ferdinand I”, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National Cotroceni, Muzeul National de Arta Contemporana, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National de Geologie, Muzeul National “George Enescu”, Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” si Muzeul Taranului Roman.
Un autobuz special va circula in noaptea de 17 mai pentru a face legatura intre cele 12 locatii astfel incat vizitatorii sa poata ajunge la cat mai multe muzee. Pe tot parcursul zilei si al noptii de 17 mai muzeele isi asteapta publicul sa (re)descopere valoroasele colectiile pe care le adapostesc, intr-o atmosfera speciala, pentru o experienta de neuitat.
Ziua incepe cu „Dimineata Muzeului Satului”, care sarbatoreste pe 17 mai 72 de ani de la infiintare, si continua cu muzeele din Piata Victoriei care, pe langa expozitiile permanente si temporare, pregatesc seara programe speciale pentru toate gusturile. La Muzeul Antipa „Nocturna in dreptunghiul galben” inseamna muzica, expozitie de fotografii, documentare si albume marca National Geographic Channel sau „vanatoare” de insecte si lilieci in curtea muzeului. La Muzeul de Geologie vizitatorul se afunda in „Noaptea indiana” prin intermediul fotografiilor, al muzicii si al artei culinare, iar la Muzeul Taranului Nea Fus Ion prezinta o seara video-music-gastro fusion cu artisti invitati, expozitie de arta traditionala si lansare de album de fotografii.
Promenada pe Calea Victoriei presupune popasuri obligatorii la Muzeul George Enescu - pentru recitaluri de lieduri, muzica religioasa si filme documentare despre maestrul Enescu pana dimineata si la Muzeul Colectiilor de Arta - pentru o intalnire cu atmosfera din locuinta colectionarilor interbelici. La MNAR publicul este partas la „Confesiuni de amorul artei”: spectacole de animatie teatrala, proiectii video, jocuri de sunet si lumina, inspirate de lucrari de arta din muzeu, iar la Muzeul National de Istorie seara „Sub semnul Thaliei” ofera spectacole de teatru si expozitii deschise pana dimineata.
Periplul continua la Muzeul Municipiului, care isi invita vizitatorii in primitoarele saloane de secol XIX si la expozitia dedicata lui Gheorghe Tattarescu. Un moment care nu trebuie ratat este schimbarea garzii la Muzeul Cotroceni, al carui program include expozitia de costume de epoca din colectia Adinei Nanu, dansuri de societate si ateliere de creatie.
Dupa caderea serii la Muzeul Militar National incepe programul special „Floare de Lotus” care include spectacole de dans modern, jonglerie si magie, concert de orga si spectacole de teatru. Iar party-ul final ale loc pe terasa la MNAC, dupa intalnirea cu „lucrarea lunii” si expozitiile temporare „Animations/ Fictions” si Braco Dimitrijevic.
Nu lipsesc surprizele pentru cei mai energici „vizitatori”. Organizatorii promit cadouri pentru cei care parcurg cel putin opt muzee din circuit si colectioneaza biletele de intrare sau stampilele muzeelor.

România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive
VIDEO Rusia, o viață în exil: Copiii Gulagului se luptă de 30 de ani pentru a reveni acasă
Sorin Cîmpeanu, invitat în studioul HotNews.ro de la ora 18,00. Realizator - Mona Hera
VIDEOINTERVIU/ Beneficiile pe care le pot acorda firmele angajaților anul acesta, dacă au posibilitatea, explicate de Cristian Rapcencu. De la cei 400 lei din telemuncă, la decontarea concediilor și cei 1.500 lei pentru creșă sau gradiniță/ Cum se poate deduce întregul cost cu casele de marcat