In perioada 6-13 aprilie 2008 se desfasoara la Teatro del Arenal din Madrid Saptamana Teatrului Romanesc la care participa sase companii teatrale bucurestene. In paralel, Sala Ambigú a teatrului Arenal gazduieste doua expozitii, Ingeri pe sticla de Maria Constantinescu si Imagini care spun povesti a artistilor din Clubul Ilustratorilor din Romania, informeaza ICR Madrid.

La sarbatoarea teatrului romanesc din capitala Spaniei participa: C.I. Nottara, Odeon, Teatrul Evreiesc de Stat, L.S. Bulandra, Opera Comica pentru Copii si Teatrul de Comedie.

O programare variata a genurilor si tematicilor, cu drame, comedii negre si muzicaluri, cele mai recente puneri in scena si chiar o premiera absoluta a muzicalului O noapte furtunoasa a Operei Comice pentru Copii, de I.L. Caragiale, in regia lui Mircea Diaconu.

O ocazie unica pentru publicul spaniol de a lua pulsul teatrului romanesc si de a se bucura de o distributie de elita si de unii dintre cei mai apreciati directori ai teatrului romanesc: Andrei Finti, Alexandru Dabija, Alex Mihail, Crenguta Hariton, Diana Lupescu, Dorina Lazar, Felix Alexa, Harry Eliad, Gabriela Chisu, Gelu Nitu, Geni Brenda, George Mihaita, Horatiu Malaele, Ioana Calota, Mircea Diaconu, Mircea Rusu, Monica Petrica, Nicolae Calugarita, Nicolae Urs, Pavel Bartos, Stela Popescu, Stefan Banica Jr., Valentin Teodosiu.

Intalniri inedite ale publicului spaniol, precum aceea cu Maia Moregenstern - actrita de talie internationala, care a fost prezenta pe ecranele spaniole in filme precum Patimile lui Hristos al lui Mel Gibson, sau Privirea lui Ulise al lui Theo Angelopoulos. Si o regasire cu Horatiu Malaele, care va interpreta, in premiera si rolul principal din Revizorul de Gogol. Nu va lipsi teatrul-dans, cu balerinul, coregraful, actorul si regizorul Razvan Mazilu si piesa sa, Un tango más.

Evenimentul in organizarea Primariei Bucuresti, prin intermediul Directiei de Cultura si a Centrului de Conservare si Valorificare a Traditiei si Creatiei Populare, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman de la Madrid, propune publicului madrilen spectacole pline de pasiune, maiestrie si talent.

.