Ediția a II-a a Stagiunii de Colecție, parte a proiectului ambițios „100 de ani în 100 de concerte” organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și a Administrației Fondului Cultural Național, se va încheia luni, 26 noiembrie 2018, în sala Atrium a Bibliotecii Naționale a României (Bd. Unirii nr. 22).

Artisti colajFoto: Asociatia Pro Valores

În ultimul recital, care va începe la ora 17,30, vor evolua patru dintre cei mai buni muzicieni, recent remarcați în cadrul Concursului “Drumul spre celebritate”, ediția a IX-a, de la Palatul Mogoșoaia.

În această gală a tinerelor talente îi veți putea asculta pe Andra Maria Mărgineanu – Gavrilescu – pianistă și baritonul Juhász-Boylan Pál-Károly, câștigători ai trofeelor “Drumul spre celebritate”, dar și pe trompetistul Radu Mihai Ghebaură și pianistul Ștefan Pretuleac, laureați cu premiile I la competiția amintită.

Aceștia vor interpreta opusuri de: Jules Levy, Frederich Chopin, Wolfgang Amadeus Mozart, Adrian Pop și Claude Debussy .

Accentul expoziției adiacente va cădea pe tipărituri deosebite: un facsimil al Studiului Op. 10, nr. 3 de Frederic Chopin, aparţinând "Robert Owen Lehman Foundation", după originalul lui Alfred Cortot şi o ediţie de studiu a Sonatelor alcătuită tot de Cortot, aparţinând Editurii "Maurice Senart"; facsimile ale Baladelor aparţinând "Institutului Chopin", cu semnătura şi portretul compozitorului; 12 Studii de Claude Debussy, apărute în anul 1904 la Editura Durand & Fils, cu o prefaţă a compozitorului și reducţia cu pian a operei "Don Giovanni" de Mozart şi versiunea în limba română, larg revăzută de Alfred Alessandrescu în 1936.

Gazde și ghizi printre manuscrise, tipărituri și artiști vor fi: Raluca Bucinschi și Sebastian Crăciun.

Accesul este liber, în limita locurilor disponibile, pe baza înscrierii în prealabil la adresa de email: promovare@bibnat.ro