Pe data de 15 iunie, REMESH lansează prima ediție a evenimentului de design și fair trade “Fair is the New Cool”. În intervalul 18.30 – 21.00, Renaissance Art Gallery va deveni un spațiu de expoziție alternativă, de întalnire a publicului creativ și discuții despre repoziționarea designului din perspectivă urbană și socială, informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.

Visual urbanFoto: Poster

“Socialwear” este un concept inovator propus de REMESH în direcția acordării de noi valențe și oportunități designului contemporan. Dincolo de o simplă dimensiune utilitară și estetică, acesta își reclamă un rol activ în conturarea mediul social înconjurător. De la reutilizarea bannerelor publicitare în designul de produs și accesorii de fashion, la reciclare și sustenabilitate în producție, până la inserția socială a femeilor aflate în dificultate, proiectul propune o re-evaluare a unor viziuni contemporane despre creație și producție.

Evenimentul sărbătoreste noua certificare “Fair Trade Label” acordată de World Fair Trade Organization (WFTO), o recunoaștere la nivel global a valorilor REMESH de design și comerț echitabil.

În cadrul evenimentului va avea loc de asemenea lansarea primelor colecții REMESH realizate în colaborare cu designeri de renume. O perspectivă internațională asupra designului se va reflecta în colecții semnate de:

· Bogdan Moga – Unikoti (România): Un atelier de design și manufactură care semnează obiecte unicate și serii limitate, în proiecte creative inovatoare. Spațiul înconjurator devine în mijloc de exprimare al individualității, potențat de obiecte de design dedicate.

· Mariana Villanueva (Chile): Un designer extraordinar care realizează obiecte și bijuterii din sticlă, cu studii și experiența în Milano, Londra și Mexic. A fost selectată pentru secțiunea de designeri internaționali din cadrul Molecule F, unde va expune începand cu luna iulie 2017.

Accesul la eveniment se face pe bază de rezervare online folosind acest link: https://fair-is-the-new-cool.eventbrite.com