Un recital cu sonorităţi inedite, cu titlul “POWER VIBES – AZUL”, este ceea ce ne propune luni, 25 aprilie (19:00), la Sala Radio, unul dintre cei mai mari artişti percuţionişti români, Alexandru Anastasiu (vibrafon, marimbă), alături de Ioana Turcu – flaut şi Irina Rădulescu – marimbă. Recitalul se va desfăşura cu participarea muzicienilor percuţionişti Gabi Barani, Andreea Vătui şi Alexandru Sturzu.

Un trio cameral unic în România, Power Vibes reprezintă întâlnirea artistică a trei muzicieni care aduc pe scenă o combinaţie sonoră exotică, între instrumentele de percuţie şi flaut. Proiectul Azul s-a concretizat printr-un album editat în această primăvară şi un turneu naţional în cinci oraşe din România: 23 aprilie, Râşnov - Piaţa Unirii, 24 aprilie, Ploieşti - Filarmonica „Paul Constantinescu”, 25 aprilie - Sala Radio, 7 mai, Sibiu - Sala Thalia, 8 mai, Cisnădie - Biserica Evanghelică Fortificată.

Spectacol al armoniei şi ritmului, o explozie de energie şi dinamism, aşa cum îşi autocaracterizează cei trei artişti proiectul, Azul va aduce în faţa publicului bucureştean lucrări în primă audiţie în România. În programul serii, veţi asculta piese ca Abalone - pentru două marimbe şi flaut - Emmanuel Séjourné, Brown Lullaby pentru Evelyn din Robert's Park - pentru marimbă solo - David Edgar, Sonata pentru flaut şi pian (transcripţie pentru flaut, vibrafon şi marimbă) - Sigismund Toduţă, Azul - pentru flaut, vibrafon, marimbă şi crotale - Nathan Daughtrey ş.a.

Membru al Orchestrei Naţionale Radio, ALEXANDRU ANASTASIU a activat în orchestre simfonice, grupuri de muzică de cameră, ansamblul GAME, iar ca solist a fost apreciat în numeroase concerte. A iniţiat proiecte inedite, fiind şi cel care a organizat din punct de vedere artistic în 2012 primul festival de vibrafon din lume, iar în 2014 Festivalul Internaţional de Percuţie, ambele în cadrul stagiunii de la Sala Radio. Începând din 2013, prestigioasa firmă Mike Balter din Statele Unite creează modelul de baghete purtând semnătura “Alexandru Anastasiu”. Considerat cel mai bun percuţionist din seria sa, Alexandru Anastasiu şi-a îmbunătăţit tehnica şi cunoştinţele muzicale studiind cu prof. Bogdan Băcanu şi prof. Peter Sadlo la Universitatea Mozarteum din Salzburg (2006). În 1999 s-a calificat în semifinala Concursului Internaţional de Vibrafon de la Clermont-Ferrand (Franţa), doi ani mai târziu câştigând bursa Yamaha pentru instrumente de percuţie. În anul 2009 a lansat primul compact disc de vibrafon şi orchestră din România, “Vibraphone Concertos”, alături de Orchestra Naţională Radio, Percussion Studio Group şi Musica Viva Trio.

Absolventă a Academiei de Muzică din Bucureşti, IOANA TURCU (ANASTASIU) şi-a completat studiile în Elveţia la Hochschule fuer Musik und Theater Bern, unde a obţinut diploma de master. În 2015 a obţinut ”cum laude” titlul de Doctor European în Muzică la Universitatea din Granada, Spania, unde este membru al grupului de cercetare din cadrul programului de doctorat european "Educacion musical- una perspectiva multidisciplinar", semnând studii şi articole publicate în reviste de specialitate. Este laureată a numeroase premii naţionale şi internaţionale, printre care se numără Premiul I la Concursul Internaţional de Flaut de la Riddes (Elveţia) - 2002 precum şi titlul "Muzicianul Anului 2003 în Elveţia", acordat de Berner Haller Loge.

IRINA RĂDULESCU a susţinut numeroase recitaluri ca solist şi ca membru al diferitelor ansambluri de percuţie sau orchestre din ţară. Este absolventă a cursurilor de măiestrie susţinute de percuţionistul Alexandru Anastasiu în cadrul Academiei Icon Arts în perioada anilor 2012-2015. În 2012 a câştigat trofeul concursului naţional "Aulodia" din Braşov, iar în anul 2015 s-a calificat în finala Concursului Internaţional de percuţie "Italy PAS Competition". În prezent este studentă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti şi membru al Orchestrei Naţionale de Tineret, condusă de Cristian Mandeal. Din 2015 este colaborator al Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploieşti.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio.