Mihaela, tigrul din orasul nostru - spectacol-lectura cu piesa Gianinei Carbunariu prezentat la New York

de D.S.     HotNews.ro
Joi, 10 decembrie 2015, 10:35 Actualitate | Cultură

Mihaela, tigrul din orasul nostru
Foto: ICR NY
Luni, 14 decembrie 2015, la Martin E. Segal Theatre Center din New York are loc prezentarea spectacolului lectura cu piesa Gianinei Carbunariu Mihaela, tigrul din oraşul nostru. Spectacolul va beneficia de o introducere realizata de criticul de teatru şi curatorul Cristina Modreanu.

Regia spectacolului este semnata de Tamilla Woodard. Din distribuție fac parte: Kevin Crisaldi, Em Grosland şi Jens Rasmussen. Traducere în engleză realizata de Jim Brown.

Piesa de teatru Mihaela, tigrul din oraşul nostru este o ficțiune scrisă pe baza documentării asupra unui eveniment real: în 2011, o femelă-tigru siberian a scăpat de la Grădina Zoologică din Sibiu. Ea a fost împuşcată, după 3 ore de libertate, într-o pădure din apropiere.

"În timpul documentării, am făcut interviuri cu localnici din Sibiu, dar am fost interesată mai ales de opiniile lor despre oraş, despre ce ar trebui să însemne azi un oraş „european”, despre temerile lor, despre viața de zi cu zi, despre modul în care oamenii obişnuiți relaționează cu orașul lor, cu posibile pericole, dar şi cu pericole inventate, cu minoritățile, cu „străinii”, cu ceea ce este diferit. Tigrul este „străinul”, pericolul posibil sau inventat, acel ceva „diferit”, care pătrunde în realitatea noastră şi ne obligă să ne resetăm mintea. Tigrul este, totodată, „diferitul”, „străinul” care se află în interiorului fiecăruia dintre noi". (Gianina Carbunariu)

Gianina Carbunariu, stabilită la Bucureşti, este regizor de teatru şi dramaturg. Din 2013 până în 2015, a fost lector la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, unde a predat cursuri de regie. De asemenea, a coordonat workshop-uri de teatru la Conservatorul şi la Université Libre din Bruxelles, precum şi la GalataPerform Theatre din Istanbul. Este membră-fondatoare a Asociației "DramAcum", în cadrul căreia activează ca producător şi coproducător de proiecte de teatru independent.

Spectacolele Gianinei Carbunariu au fost prezentate în festivaluri internaționale: în selecția oficială a Festivalului Avignon 2014, LIFT din Londra, Bienala “New Plays from Europe” din Wiesbaden, Festivalul “TransAmériques” din Montréal, New Drama Festival din Moscova, Dialog din Wroclav, Kontakt Festival din Torun, Konfrontacje Festival din Lublin, New Drama din Budapesta, Mladi Levi din Liubliana, Divadelna Nitra, New Drama din Bratislava, “20 Years After” la teatrul HAU din Berlin, Contemporary Balkan Scene – Centrul Onassis din Atena ş.a.

În străinătate, piesele sale au fost publicate de edituri precum: Oberon Books din Londra, Actes Sud din Paris, Martin E. Segal Center din New York, L’espace d’un instant – Paris, Theater der Zeit – Berlin. Rezidențe internaționale: Royal Court - Londra (2004) și CEC Artslink la Teatrul Lark din New York (2007).
Premii recente: 2015 – Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol al anului 2014 cu De Vânzare / For Sale; 2014 – Premiul Senatului UNITER pentru spectacolul Tipografic Majuscul.

Cristina Modreanu este critic de teatru, curator şi expert în artele spectacolului, pendulând între Bucureşti şi New York. Este doctor în teatru al Universității de Artă Teatrală și Cinematografică București (2009), autoarea a cinci cărți despre teatrul românesc, între care “Utopii performative. Artiști radicali ai scenei americane în secolul 21” (Editura Humanitas, 2014), şi a numeroase articole publicate în reviste de cultură din România şi din străinătate.

În prezent, este redactor-şef al revistei de artele spectacolului “Scena.ro”, pe care a co-fondat-o în 2008, curator pentru evenimente teatrale şi lector universitar la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii din cadrul Universității Bucureşti.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

304 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version