În această investigație dinamică, jurnalistul Ashlee Vance ne oferă o incursiune fără precendent în viața și cariera celui mai îndrăzneț om de afaceri din Silicon Valley. Autorul a obținut exclusivitatea publicării acestor informații de la Musk, de la familia și prietenii săi.

elon-musk-tesla-spacex-ashlee-vance-editura-publicaFoto: GiftBooks.ro

În această carte, Vance prezintă în detaliu evoluția lui Musk, de la copilăria dificilă din Africa de Sud până la escaladarea celui mai înalt vârf al lumii afacerilor. Vance a petrecut peste 50 de ore de conversații cu Musk și a intervievat aproape 300 de oameni pentru a putea spune poveștile tumultoase ale companiilor revoluționare ale lui Musk și pentru a-i face un portret complex omului care a transformat și a inovat industria americană, făcându-și în același timp și numeroși dușmani.

Într-o perioadă în care nenumărate companii sunt interesate mai degrabă să câștige bani și mai puțin să-și asume unele riscuri în dezvoltarea unor tehnologii radicale, Musk iese în evidență drept singurul om de afaceri cu suficient dinamism și viziune pentru a ataca – și revoluționa – trei industrii diferite în același timp. Vance argumentează că succesul lui Musk readuce în prim-plan ambiția și spiritul de inovare care au făcut din America un lider economic și intelectual. Elon Musk este o examinare strălucită și de impact a semnificațiilor pe care le are cariera lui Musk pentru industria tehnologică, care trece în prezent prin schimbări dramatice, și ne oferă o viziune a ce ne poate aduce acest secol incredibil.

Pentru oricine este interesat de tehnologie, de antreprenoriat sau de istoria celor care au ajuns în vârf, noua carte a lui Ashlee Vance, Elon Musk: Tesla, SpaceX și misiunea construirii unui viitor fantastic, este o fereastră grozavă și unică în lumea poate celui mai important antreprenor al prezentului. Vance ne oferă un tablou impresionant al personalității unice a lui Musk, al energiei, hotărârii și abilității sale de a reuși în circumstanțe dure. Cartea este plină de anectode și citate memorabile, care iluminează trăsăturile esențiale ale lui Musk.

The Washington Post

O carte inteligentă, scrisă într-un stil vioi, dar foarte riguros. Ashlee Vance construiește un portret foarte bine calibrat al lui Musk, care ne ajută să-i cunoaștem atât prietenii, cât și dușmanii. Este o lectură plină de plăcere. Vance ne descrie starea actuală a industriilor energiei verzi și a lansărilor spațiale, dar face și pauze frecvente și utile, oferindu-ne profiluri ale oamenilor remarcabili care au lucrat alături de Musk. Dar cel mai bun lucru pe care l-a reușit Vance în această carte a fost să ne spună, bine și clar, povestea lui Elon Musk.

The New York Times