In această săptămână aveti ocazia să vizitaţi la Gallery (Leonida, 9-11) o expoziţie de pictură contemporană chineză cu totul specială, organizată de Asociația Națională pentru Arte Vizuale Contemporane . Expoziţia (deschisă până pe 18 septembrie) reunește lucrări ale unor artiști importanţi din nord-vestul Chinei, din municipiul Yingchuan.

Foto:

Potrivit comunicatului remis Hotnews.ro, veţi găsi aici pictură în ulei, colaje de hârtie pe pânză, dar și gravură în lemn într-o tehnică specială aparţinandu-I lui He Lihong, unul dintre cei mai reprezentativi graficieni chinezi. Pisici, peisaje, scene de viaţă, structuri, forme abstracte, într-o paleta cromatică de galben, crem, gri sau maro, toate vă vor cuceri și vă vor încânta.

Avand ca simbol fructul de goji, expoziţia aduce privitorilor o lume fascinantă. Artiști diferiţi, stiluri diferite, dar cu rădăcini într-o artă milenară. Stilurile lor variază de la clasicism la modernism, de la pictura figurativă la cea abstractă. Arta contemporană chineză devine tot mai cunoscută publicului internaţional, iar pentru noi este o ocazie unică de a vedea “pe viu” lucrările acestora la București.

Artiștii: He Lihong, Liu Yan, Wang Xinwu, Sun Quanyi, Wang Xuefeng, Zhang Jinfeng, Wang Quanyin.

Chiar dacă a plouat, multă lume a venit la evenimentul de deschidere. La vernisaj ne-am întâlnit cu artiștii, cu reprezentanţi ai comunităţii chineze, cu jurnaliști de la agenţii chineze de presă, cu public iubitor de artă, dar și cu artiști vizuali români. Nu au lipsit mâncărurile tradiţionale și betișoarele.

Gallery este un spaţiu cultural multifuncţional, incluzand o galerie de artă și o cafenea, săli dedicate workshopurilor sau evenimentelor de tot felul.

Programul de vizitare a expozitiei: 14.00- 22.00.