Constantin Chiriac va susţine două recitaluri de poezie ce vor avea loc vineri 19 septembrie şi sâmbătă 20 septembrie la Mănăstirea Putna. Cele două recitaluri fac parte din programul colocviului „Jertfă şi creaţie”, organizat de Fundația „Credință și creație. Acad. Zoe Dumitrescu Bușulenga - Maica Benedicta”, informeaza comunicatul remis Hotnews.ro.

Metanie tie, Parinte!: foto Sebastian MarcoviciFoto: Teatrul Radu Stanca -Sibiu

În calitate de președinte al fundației „Credință și Creație. Acad. Zoe Dumitrescu-Bușulenga – Maica Benedicta”, Dan Hăulică a fost spiritul tutelar al colocviului anual al fundației, desfășurat la Mănăstirea Putna, începând cu anul 2007. La sărbătorirea a 300 de ani de la martiriul Sfinților Brâncoveni, colocviul din acest an are tema „Jertfă și creație” și se va desfășura în perioada 18-20 septembrie. Slujba Parastasului de 40 de zile pentru acad. Dan Haulică va avea loc la Mănăstirea Putna, sâmbătă, 20 septembrie, ora 10.

Primul recital al actorului Constantin Chiriac va avea loc în seara zilei de vineri 19 septembrie şi va cuprinde poezii de Lucian Blaga, reunite sub titlul „Aici e casa mea”. Recitalul de sâmbătă 20 septembrie, intitulat „Metanie ţie, Părinte!” este un spectacol despre viaţă, moarte, destin, credinţă şi, mai ales, despre iubire, ce îşi propune să aducă în prim-plan întrebările fundamentale ale omului în raport cu sine şi cu creatorul.

Constantin Chiriac este director general al Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu din anul 2000 şi fondatorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, al treilea cel mai important festival de artele spectacolului din Europa. A fost vicepreşedinte al Asociaţiei Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007 (2004-2007), iar apoi membru al Comisiei de selecţie şi de monitorizare a oraşelor candidate pentru titlul de Capitală Culturală Europeană (2008-2012). A primit titlul de Personalitatea Anului pentru o Românie Europeană (2010), iar în anul 2014 a fost desemnat Ambasador Onorific al Turismului Românesc. A jucat în peste 20 de filme, în circa 50 de spectacole, peste 20 de one-man show-uri, susţinând recitaluri în peste 50 de ţări din lumea întreagă. Printre cele mai cunoscute filme în care a jucat se numără “Moromeţii” (regia Stere Gulea), “Croaziera” (regia Mircea Daneliuc) şi “Undeva la Palilula” (regia Silviu Purcărete).