Târgul de carte destinat exclusiv copiilor, 'MiniLibri', va avea din acest an şi ediţie de vară, care se va desfăşura pe 8 şi 9 iunie la Muzeul 'Grigore Antipa'.

'Prin MiniLibri ne propunem să aducem în mod firesc copiii mai aproape de cărţi. Centrul pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională (CEDP) Step by Step acordă educaţiei timpurii, perioada cea mai spectaculoasă de dezvoltare a copilului, o importanţă foarte mare. În acest context, MiniLibri, primul târg de carte pentru copii organizat în România, vrea să aducă în atenţia publicului românesc importanţa lecturii începând de la vârstele cele mai mici. MiniLibri oferă atât copiilor, cât şi adulţilor o experienţă minunată, un loc unde mirajul poveştilor va deveni pentru două zile realitate', a spus organizatorul târgului Carmen Lică, informeaza Agerpres.

Pe de altă parte, şefa departamentului programe educaţionale de la 'Muzeul Grigore Antipa', Aurora Stănescu, a declarat, potrivit comunicatului citat, că o zi petrecută la 'Antipa', în expunerea permanentă a muzeului sau într-una dintre expoziţiile temporare, încheiată cu vizitarea unui târg de carte dedicat copiilor 'nu poate fi decât o modalitate de a-i încuraja pe cei mici să folosească informaţiile legate de lumea înconjurătoare'.

Târgul va fi deschis între orele 10,00-19,00, iar intrarea va fi liberă.

Iubitorii de lectură vor putea să aleagă cele mai frumoase cărţi pentru copii la preţuri reduse cu până la 35%, softuri educaţionale şi e-readere.

Potrivit organizatorilor, copiii vor fi aşteptaţi cu multe surprize: jocuri, concursuri amuzante şi multe cadouri.

De asemenea, cei mici sunt invitaţi să participe la atelierele organizate de Clubul şoriceilor de bibliotecă - activităţi de scris, interpretare şi ilustrare poveşti, precum şi la ateliere de teatru interactiv.

În plus, cei care vor veni la 'Minilibri' vor putea face schimb de cărţi. Cei mici îşi pot aduce de acasă cărţile de care s-au plictisit sau care nu mai corespund vârstei lor, iar de la târg, după negocieri cu alţi copii, vor pleca acasă cu poveşti, legende şi aventuri noi, se mai arată în comunicatul citat.

Nici în acest an, la cea de-a şaptea ediţie a târgului, nu vor lipsi vedetele, care vor veni să citească sau să reinventeze poveşti cu ajutorul celor mici.

Scopul acestui târg este să stârnească interesul copiilor pentru citit şi să transforme lectura într-un mijloc de relaţionare între părinţi şi copii.

CEDP este o organizaţie neguvernamentală care dezvoltă programe în domeniul educaţiei. Din 1994, CEDP este cunoscut ca promotor al Alternativei Educaţionale Step by Step, care se aplică în 40 de judeţe din România, în creşe, grădiniţe şi clase din învăţământul primar.