Fundatia Calea Victoriei, in colaborare cu Cercul Militar National , va invita joi, 23 mai, de la ora 20.00, la Balul Bucurestiului interbelic, ajuns la a patra editie. Organizatorii va invita in elegantul decor al Palatului Cercului Militar National, salile Bizantina si Gotica, pentru a va bucura impreuna de frumusetea orasului nostru, cu locuri si case de poveste, cu amintiri din vremuri pline de farmec si oameni inteligenti. Balul Bucurestiului Interbelic reinvie spiritul perioadei faste in care capitala noastra a fost denumita, datorita atmosferei cosmopolite, "Micul Paris". Costumatiile retro inspirate din moda anilor '20-'30, care pun in valoare eleganta unui cuplu, dar si emanciparea femeilor din epoca, muzica lui Zavaidoc, jazz-ul si pasii de tango, charleston sau foxtrot atat de celebre in epoca fac parte din amprenta Balului Interbelic.

Balul Bucurestiului InterbelicFoto: Fundatia Calea Victoriei

"Bucurestiul este o combinatie de multe influente; rusesti, frantuzesti, vieneze, turcesti, fanariote. Moda si luxul erau frantuzesti, muzica balurilor venea de la Viena, extravaganta si risipa erau rusesti." - Sir Sacheverell Sitwell, "Calatorie in Romania"

Balul Bucurestiului Interbelic

Balul Bucurestiului Interbelic

Foto: Fundatia Calea Victoriei

In programul Balului sunt incluse momente de teatru interpretate de actorii Smaranda Caragea , Ana-Maria Karina Nagy si Nae Alexandru, care vor da viata unor personaje celebre din epoca.

Personalitati culturale - intelectuali de elita, actori, istorici, muzicieni si artisti plastici - lectori si prieteni ai Fundatiei Calea Victoriei, vor onora cu prezenta lor Balul Bucurestiului Interbelic.

Taxa de participare la Bal este 170 de lei, iar inscrierile se pot face la adresa bal@victoriei.ro.

Pentru ca atmosfera sa fie cat mai aproape de elegantele vremuri pe care le evocam, vestimentatia participantilor trebuie sa fie de inspiratie interbelica: rochii charleston, perle si accesorii pentru doamne, iar pentru domni frac sau costum negru de seara.

Balul Bucurestiului Interbelic

23 mai 2013, ora 20:00

Balul Bucurestiului Interbelic

Balul Bucurestiului Interbelic

Foto: Fundatia Calea Victoriei

Cost: 170 ron, Cost card fidelitate: 150 ron.

Locul desfasurarii: Cercul Militar National, Sala Bizantina si Sala Gotica.

Inscriere la BAL@VICTORIEI.RO.

Mai multe despre programul festivalului Luna Bucurestiului, din care face parte acest bal, puteti citi aici: http://www.balulinterbelic.ro/.