Laureatii concursului "Drumul spre celebritate", editia a-III-a, vor sustine un concert de gala miercuri, 20 februarie, de la ora 19.00, la Sala Radio.

Cea de-a treia editie a concursului s-a desfasurat in perioada 21 ianuarie-26 mai 2012 in organizarea Radio România Cultural, Centrului Cultural "Palatele Brâncoveneşti" şi ExcesMusic, prin programul "Oportunităţi la tine acasă", finanţat de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România.

Tânărul dirijor Gabriel Bebeselea, numit dirijor principal al Operei Naţionale Române Iaşi în 2011, cel mai tânăr muzician din România care a ocupat o astfel de poziţie, se va afla la pupitrul Orchestrei de Cameră Radio.

Îşi vor da concursul soprana Rodica Vica, deja aplaudată şi apreciată de critică pe scena Operei Naţionale Bucureşti, violoncelistul Mircea Marian, colaborator permanent al orchestrei Filarmonicii George Enescu Bucureşti şi al Orchestrei Naţionale de Tineret şi pianista Maria Diana Petrache – elevă în clasa a XII-a a Colegiului Naţional de Muzică George Enescu.

Potrivit comunicatului Orchestrelor si Corurilor Radio, programul serii va reuni compozitori de operă îndrăgiţi de publicul larg, ca Verdi (Aria Merce dilette amiche din opera I vespri siciliani – aranjament Ludovic Bacs) sau Rossini (Aria Rosinei Una voce poco fa din opera Il Barbiere di Siviglia), dar şi o arie a compozitorului baroc Riccardo Broschi, nimeni altul decât fratele celebrului cântăreţ castrat Farinelli. Evenimentul va oferi melomanilor şi bucuria ascultării uneia dintre partiturile mozartiene - Concertul nr. 21 în do major pentru pian şi orchestră şi a Concertului nr.1 în la minor pentru violoncel şi orchestră semnat de C. Saint-Saëns, lucrare considerată de compozitori precum Rachmaninov sau Şostakovici ca cea mai frumoasă compoziţie pentru violoncel.

Concursul „Drumul spre celebritate” se adreseaza tinerilor muzicieni si reprezinta o rampa de lansare pentru laureati prin promovarea in concerte si recitaluri.

Cea de-a IV-a ediţie a concursului „Drumul spre celebritate”, organizat de Radio România Cultural, se va desfăşura în luna aprilie 2013.