Carmen Gâlcă, Cristina Grigore, Andrei Atabay, Matei Arvunescu, Gabriela Spătaru, Karla Stanciu, Alexandru Ciobîrcă, Ingrid Nicolau si Andrei Belu. Sunt trupa de teatru a liceului, dar cand ii intrebi cati dintre ei vor sa mearga mai departe pe drumul asta, iti raspund cu entuziasm "Toti!". Daca iti arunci ochii pe lista lor impresionanta de premii si participari la festivaluri, esti tentat sa crezi ca ai in fata cea mai tare trupa de actori-liceeni a momentului. Iar daca ii vezi jucand, iti transmit o energie pe care nu o regasesti intotdeauna nici macar intr-o sala de teatru profesionist. Zilele trecute, au trecut peste emotiile primului interviu si ne-au povestit despre ei, in redactia HotNews.ro. Sa facem cunostinta cu trupa Zorba.

Trupa Zorba in redactia Hotnews.roFoto: HotNews.ro
  • Interviu cu Trupa Zorba:

Trupa Zorba joaca spectacolul "Aleea Soarelui" sambata, 2 iunie, si duminica, 3 iunie, de la ora 20:00, la Colegiul National Mihai Eminescu din Bucuresti (strada George Georgescu numarul 2).

  • Trailer "Aleea Soarelui":

"Colegii raman impresionati, nu se asteapta ca o trupa de amatori, care este in formare... Avem niste trairi puternice si ne comportam atat de uman si de normal. Si sunt impresionati si ne intreaba: Voi cum faceti asta? E greu? Dar tu plangeai pe bune acolo? Nu stii ce sa le spui... Da, venea dinauntrul meu, plangeam. Sau da, radeam cu o pofta extraordinara. Nu isi explica oarecum lucrurile astea, dar sunt foarte incantati." (Carmen Gâlcă, actrita in trupa Zorba)

"Eu niciodata nu ma uit la public. Orice ar fi, nu ma uit la public in timpul piesei. Mi-e frica intr-un fel si nici macar la aplauze, la sfarsit, incerc sa nu ma uit la ei. Ma ajuta foarte mult. Pe scena e o camera si-atat si nu ma vede nimeni." (Gabriela Spătaru, actrita in trupa Zorba)

"Alexandru Gâtsrâmb, coordonatorul nostru, ne-a luat de la zero si ne-a crescut nivelul cu timpul. A stiut si cand sa ne ceara mai mult, si cand sa ne lase mai usor. Am experimentat multe lucruri si ne-am dat seama ca asta vrem sa facem, ca vrem sa continuam." (Carmen Gâlcă, actrita in trupa Zorba)

''Cumva, s-a creat o a doua familie la teatru. Cel putin pentru mine si cred ca pentru multi dintre noi." (Ingrid Nicolau, actrita in trupa Zorba)

"Unul dintre visele mele ar fi sa pot participa la schimbarea teatrului in bine. Se promoveaza non-valorile pentru ca publicul permite asta prin ignoranta sa. (...) Se vrea mai mult teatru bun si atata timp cat publicul admite trivialul si prostul gust, calitatea spectacolului nu se va imbunatati. A sti lucruri despre arta ii da o valoare mai mare atat pasiunii pentru ea cat si operei in sine. (...) Vreau sa cred ca pot participa la o schimbare in bine. Nu doar prin a preda teatru ci prin a dezvolta un mod de a privi lucrurile. Nu am de spus ceva nou, ci doar ceva care se aude din ce in ce mai rar." (Alexandru Gâtstrâmb, actor la Teatrul Mic, coordonatorul trupei Zorba)

  • Mai multe despre trupa Zorba:
  • Alexandru Gâtstrâmb este actor angajat la Teatrul Mic si doctorand in Pedagogie la UNATC.
  • Actorii din trupa sunt elevi la Colegiul Mihai Eminescu din Bucuresti.
  • Gabriel Pintilei (actor la Teatrul Odeon si dramaturg) a scris "Aleea Soarelui" special pentru trupa Zorba. Textul a concurat la „Cea mai bună piesă românească a anului" la Gala Premiilor UNITER din aceasta primavara, fiind selectat intre primele 6 piese de teatru ale anului 2011. 
  • Zorba a participat si are in palmares "vreo 25 de premii" la festivaluri precum"Ideo Ideis", Festivalul National de Teatru pentru Liceeni “Jos Pălăria”, Festivalul de arte pentru liceeni „Florian Pittis" sau Festivalul teatrelor de buzunar.
  • Premiile trupei Zorba:
  • Premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal - Cristina Grigore pentru rolul “Malina” din piesa Aleea Soarelui de Gabriel Pintilei la Maiart Festival 2012.
  • Marele Premiu Fest Co pentru Cel mai bun spectacol la Festivalul National de Teatru pentru Liceeni “Jos Pălăria” editia a XV-a din Bucuresti pentru spectacolul “Aleea Soarelui” de Gabriel Pintilei.
  • Premiul Special Adolescentii la Festivalul National de Teatru „Jos Palaria”,editia a XIV-a din Bucuresti pentru spectacolul „Doamna Deleanu” de Gabriel Pintilei.
  • Trofeul Festivalului de arte pentru liceeni „Florian Pittis” cu spectacolul „Doamna Deleanu” de Gabriel Pintilei.
  • Premiul I la Maiart Festival 2011-Piesa “Doamna Deleanu” de Gabriel Pintilei.
  • Nominalizare - “Cea mai buna actrita in rol secundar” - Carmen Gâlcă pentru rolul “Iulia” din spectacolul “Doamna Deleanu” de Gabriel Pintilei la Festivalul National de Teatru Tanar “Ideo Ideis” 2011.
  • Premiul special „Ion Cojar” - Carmen Gâlcă pentru rolul „Iulia”-spectacolul „Doamna Deleanu” de Gabriel Pintilei Pintilei la Festivalul National de Teatru Tanar “Ideo Ideis” 2011.
  • Nominalizare- „Cel mai bun actor in rol secundar” - Alexandru Ciobîrcă pentru rolul „Grasu” din spectacolul „Doamna Deleanu” de Gabriel Pintilei la Festivalul National de Teatru Tanar “Ideo Ideis” 2011.
  • Premiul I pentru cea mai buna actrita in rol secundar - Ingrid Nicolau pentru rolul „Lori” din piesa „Doamna Deleanu” de Gabriel Pintilei la Maiart Festival 2011.
  • Premiul II pentru cea mai buna actrita in rol secundar - Carmen Gâlcă pentru rolul „Iulia” din piesa „Doamna Deleanu” de Gabriel Pintilei la Maiart Festival 2011.
  • Premiul III pentru cea mai buna actrita in rol secundar - Musat Mara pentru rolul „Facebook” din piesa „Doamna Deleanu” de Gabriel Pintilei la Maiart Festival 2011.
  • Premiul III la Concursul National de Teatru Liceal si Studentesc ”I.L.Caragiale”, Ploiesti,ediatia a VIII-a pentru spectacolul „Doamna Deleanu” de Gabriel Pintilei.