A fost Aurora in Frumoasa din padurea adormita, Maria in Spargatorul de nuci si viseaza la rolul Julietei, din Romeo si Julieta. Vineri seara, bucurestenii o pot vedea in rolul Giselle, din spectacolul cu acelasi nume. Sala Palatului din Capitala va fi in aceasta seara gazda spectacolului "Giselle", una dintre cele mai cunoscute capodopere romantice, prezentata in doua acte pe muzica lui Adolphe Adam si sub coregrafia lui Marius Petipa. Rolul lui Giselle este interpretat de catre Tatiana Bolotova, solista a Baletului de stat rus din Moscova, iar prim-solistul operei Giselle va fi castigatorul premiului Petipa, Dimitry Kotermin. Turneul in tara noastra al Baletului de stat rus din Moscova, care a debutat pe 1 mai la Cluj, ajunge vineri si la Bucuresti. In asteptarea spectacolului de vineri seara, balerina Tatiana Bolotova a acordat un interviu HotNews.ro.

Tatiana BolotovaFoto: Arhiva personala

Cum a inceput totul ? Cum v-ati descoperit vocatia de balerina?

Totul a inceput in momentul in care sora mea s-a inscris la un curs de dans si am inceput sa ma simt si eu atrasa de asta. Dupa un timp ea a renuntat la dans, insa eu am continuat sa urmez toate etapele, iar cea mai importanta a fost scoala de balet.

Tatiana Bolotova

Tatiana Bolotova

Foto:

Care sunt provocarile din spatele rolului Giselle?

As spune ca sa joc nebunia lui Giselle din primul act este cea mai mare provocare pentru mine. Emotional, este un moment foarte intens. Insa in pregatirea fiecarui spectacol exista provocari si exista un singur mod de a trece peste ele - lucrand la asta zi de zi.

Spargatorul de nuci si Frumoasa din Padurea adormita. Nu a fost greu sa incepeti cu astfel de roluri?

Primul a fost Maria din Spargatorul de nuci, si daca ar fi sa compar asta cu Frumoasa din padurea adormita, Giselle, Lacul lebedelor si altele, pot spune ca a fost mai usor.

Coregrafii preferati?

Categoric Yuri Grigorovich, dar îmi place, de asemenea, Vladimir Vasiliev, pentru baletul Anyuta.

Dar rolul favorit? Sau unul la care visati?

E dificil de facut o alegere, fiecare rol are frumusetea si semnificatia lui speciala, dar Aurora din Frumoasa din

Tatiana Bolotova

Tatiana Bolotova

Foto:

padurea adormita ocupa un loc special in inima mea. De asemenea, am visat mereu sa joc Julieta in Romeo si Julieta de Yuri Grigorovich.

Si Lacul lebedelor?

Lacul lebedelor... Sincer eu nu am fost de la inceput alegerea coregrafului pentru acest rol, dar pana la urma miracolul s-a intamplat. A fost foarte greu la inceput, este un rol foarte intens din punct de vedere emotional si foarte complex tehnic. Pana la urma am avut mare succes, dar a fost mult de lucru.

Va place sa vedeti spectacole de balet din public?

Da, imi place sa vad. Uneori o privire din afara iti ofera o imagine de ansamblu si in plus, ai mereu ceva de invatat de la alti colegi.

Tatiana Bolotova

Tatiana Bolotova

Foto:

Alte lucruri din viata dumneavostra in afara baletului?

In acest moment baletul imi ocupa aproape tot timpul, nu prea am cand sa mai fac si altceva. Dar incerc sa combin studiile si munca, am fost admisa la GITIS (Universitatea de Arta Teatrala din Rusia - n.red.) si mi-ar placea sa incerc sa devin profesor de balet si coregraf.

Aveti un mentor sau alte balerine pe care le admirati?

Tatiana Bolotova

Tatiana Bolotova

Foto:

Balerinele Uliana Lopatkina si Evgenia Obraztsova ma inspira foarte mult, dar adevaratul meu mentor este Olga Kohanchuk, profesoara mea de balet. Nu as fi ajuns aici fara ea.

Ce nu lipseste niciodata din bagajul dumneavoastra?

Pantofii de balet, hainele calduroase, prosoapele, fardurile, apa si... desigur ciocolata. Multa ciocolata. Ma dau in vant dupa dulciuri.