​Tinerii scenografi au fost premiati, in luna decembrie, in cadrul celei de-a II-a editii a Concursului National de Scenografie organizat de Fundatia Lowendal, care incurajeaza tinerele talente in domeniul plastic si teatral. Sediul Fundatiei Lowendal din Piata Cantacuzino a gazduit festivitatea de premiere, ca si lucrarile tinerilor scenografi, inscrise in concurs. Tema competitiei din acest an a constat in realizarea conceptiei scenografice - decor si costume - pentru "Casatoria" de Nikolai Vasilievici Gogol, piesa montata in anul 1925, la Teatrul Central din Bucuresti, cu memorabilele decoruri si costume care aveau sa-l impuna pe tanarul George Lowendal drept unul dintre cei mai straluciti scenografi ai epocii.

Foto:
  • Click pe poza pentru galeria foto cu atmosfera de la concurs.

Invitatul special al Fundatiei Lowendal, cu aceasta ocazie, a fost Marcel Freydefont, Director Ştiinţific al Secţiei de Scenografie al Şcolii Naţionale Superioare de Arhitectură din Nantes, Franţa, care a sustinut conferinta “Formele invăţământului scenografic francez - exemplul de la Nantes”.

Juriul concursului a fost format din Marcel Freydefont (preşedinte de onoare, Director Ştiinţific al Secţiei de Scenografie al Şcolii Naţionale Superioare de Arhitectură din Nantes, Franţa), Florica Ichim (critic de teatru, preşedintele juriului), Nina Brumuşilă (scenograf),Cristina Milea (scenograf, premiul I la Concursul Naţional de Scenografie “George Löwendal”, ediţia 2010), Ion Cazaban (istoric de teatru), Alexa Visarion (profesor şi regizor de film) si Radu Alexandru Nica (regizor de teatru).

Premiantii Concursului de Scenografie George Lowendal:

Premiul 1 (in valoare de 500 de euro) - Andreia Martinescu

Premiul 2 (in valoare de 400 de euro) - Roxana Ionescu

Premiul 3 (in valoare de 300 de euro) - Georgiana Panaite

Mentiune (200 de euro) - Cezarina Popescu

Mentiune (200 de euro) - Maria Tache

Mentiune (200 de euro) - Ioana Nestorescu