In perioada 11 – 21 octombrie 2011 se desfasoara la Berlin Zilele Enescu. Evenimentul, ajuns la a treia editie, debuteaza marti seara la biserica Kaiser-Wilhelm-Gedachtniskirche, cu un concert care va cuprinde lucrări de Stravinski, Enescu şi Brahms în interpretarea pianiştilor Michael Abramovich şi Eduard Stan şi a violonistului Remus Azoiţei, informează ICR Berlin.

Intitulat „Enescu şi contemporanii săi”, unul dintre cele mai importante şi mai ample evenimente muzicale dedicate compozitorului român în Germania se va bucura de o participare artistică prestigioasă. Enescu, Strawinsky, Brahms, Bartók, Debussy, Liszt vor fi interpretaþi de Michael Abramovich (pian), Remus Azoiţei (vioara), Eduard Stan (pian), Jeremy Menuhin, Cristian Niculescu (pian), Horia Mihail (pian), Tomasz Tomaszewski (vioara), Cătălin Ilea (violoncel), Cvartetul aron şi Ansamblul Amati.

Programul muzical va fi completat în data de 17 octombrie cu prezentarea la sediul ICR din Berlin a filmului documentar 'George Enescu - la răspântie de vremi', realizat de Ada Brumaru şi Nicolae Mărgineanu şi vernisajul expoziţiei '130 de ani Bartok - Enescu', realizată de Muzeul Naţional 'George Enescu' şi Arhiva Naţională 'Bartok' din Budapesta.

Pianistul Michael Abramovich s-a născut la Bucureşti şi a crescut la Ierusalim. În Israel a studiat cu Esther Narkiss şi Viktor Derevianko, apoi cu Nina Svetlanova la New York. Bursier al fundaţiei America-Israel Cultural Foundation, Michael Abramovich a câştigat în 1993 premiul I în concursul organizat de Academia de artă din Tel Aviv, iar în 1994 a debutat cu un recital de pian la Merkin Hall, New York. Din 1997 Michael Abramovich trăieşte la Berlin.

Remus Azoiţei a fost numit de cãtre revista britanicã The Strad ”un virtuoz incurabil cu suflet ºi tehnicã fabuloasã". Remus Azoiþei a debutat la 8 ani cu orchestra simfonicã din oraºul sãu natal, Galaþi. Dupã ce în 1995 a absolvit Conservatorul din Bucureºti la clasa lui Daniel Podlovski, a obþinut o bursã de studii la renumita Juilliard School din New York, unde a studiat cu Dorothy Delay ºi Itzhak Perlman. Remus Azoiþei a concertat în sãli de concerte prestigioase cum ar fi Carnegie Hall in New York, Concertgebouw Amsterdam, Salle Cortot Paris, Konzerthaus Berlin, St-Martin-in-the-Fields ºi Wigmore Hall in Londra, Auditorio Nacional Madrid sau Konzerthaus Viena. Remus Azoiþei trãieºte la Londra.

Eduard Stan este considerat de revista germana Weserkurier un "pianist de o enorma sensibilitate, cu o tehnică perfectă şi o extraordinară înţelegere a muzicii". Eduard Stan se bucură de o largă apreciere internaţională. A concertat în toată Europa şi în Statele Unite, a câstigat concursuri internaţionale, a cântat ca solist cu orchestre din Germania, Austria, Italia si România, sub bagheta unor dirijori ca Shinya Ozaki, Lutz Köhler, George Balan, Thomas Dorsch.