Franța a înregistrat cea mai mare creștere a numărului de noi infectări zilnice de la sfârșitul lunii iulie în ultima zi de testare gratuită pentru persoanele nevaccinate, arată datele Ministerului Sănătății, scrie Reuters.

Laborator coronavirus FrantaFoto: Lefevre Sylvain/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ministerul a raportat 6.099 de noi cazuri în ultimele 24 de ore, o creștere de 36% comparativ cu vinerea trecută când au fost 4.470 de cazuri.

De vineri, persoanele nevaccinate trebuie să plătească pentru testele Covid, care până acum au fost gratuite n Franța. Testele vor rămâne gratuite pentru persoanele vaccinate, pentru persoanele cu simptome și pentru persoanele care au trimitere de la medic, dar și pentru minorii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.

Epidemiologii au afirmat că ar putea fi descoperite mai puține cazuri și că numărul ar putea fi redus de sâmbătă, când sunt publicate datele de vineri.

Dar, având în vedere că accesul la multe locuri publice și pentru călătoriile cu avionul și trenul se bazează pe permisul de sănătate care arată că oamenii sunt vaccinați sau au un test negativ recent, nu este încă clar cât de mare va fi impactul acestei mișcări.

Numărul zilnic de infecție scăzuse practic fără întrerupere de la jumătatea lunii august, când media de șapte zile a cazurilor noi se ridica la puțin sub 24.000.

Franța a înregistrat, de asemenea, 32 de decese noi, iar media de șapte zile a deceselor a scăzut cu unu până la 30.