"Toate structurile statului”, inclusiv Armata, se vor implica în vaccinarea populației împotriva COVID-19, a declarat miercuri ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susținând că se lucrează deja la o strategie privind vaccinarea.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Vor fi implicate toate structurile statului în această strategie de vaccinare. Noi avem în pregătire, lucrăm în fiecare zi, avem puncte focale şi avem oameni care lucrează cu Comisia Europeană, stabilim această procedură şi strategia de vaccinare”, a declarat Nelu Tătaru, miercuri, la Sibiu, potrivit News.ro.

El a explicat că fiecare dintre tranşele de vaccin care vor ajunge în România la începutul anului viitor va fi distribuită în teritoriu ”cu ajutorul anumitor structuri”.

”Va fi implicată şi armata şi DSU-ul şi Spitalele judeţene şi medicii de familie”, a adăugat Tătaru.

Ministrul a mai arătat că medicii specialişti care au terminat rezidenţiatul vor fi angajaţi în următoarea perioadă odată ce vor avea certificatele sau adeverinţele necesare, astfel încât aproximativ 200 de specialişti vor fi detaşaţi către locurile unde este nevoie de ei.

România va primi prin Comisia Europeană 10 milioane de doze de vaccin împotriva COVID, iar în cel mai bun scenariu o primă tranșă va ajunge în țara noastră în primul trimestru al anului viitor și vor fi vaccinați cu prioritate angajații din sistemul medical, dar și persoanele din grupele de risc, a declarat marți seară președintele Klaus Iohannis. El a spus că vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme în primăvară și a făcut apel la cadrele medicale să se pregătească și să se informeze corect pentru procesul de vaccinare a populației.

„(...) Primii care vor fi vaccinați în mod natural vor fi lucrătorii, toți lucrătorii, din sistemul medical, dar și persoanele din grupele de risc. Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme, asta trebuie să fie foarte clar, în primăvară. Vrem să ne asigurăm, totodată, că vaccinurile folosite au cel mai înalt nivel de eficiență și siguranță și se respectă toate reglementările internaționale”, a afirmat șeful statului.