Prefectul Emanuel Soare a dezminţit, marţi, informaţiile vehiculate în spaţiul public, conform cărora există riscul "închiderii" unor localităţi sau chiar a judeţului, în contextul creşterii constante a numărului de cazuri de COVID-19 în Argeş, transmite Agerpres.

Testare coronavirus in RomaniaFoto: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia

Oficialul a afirmat că, deşi Legea carantinei şi izolării permite închiderea unor localităţi dacă se îndeplinesc anumite criterii, în Argeş nu este cazul pentru implementarea unor măsuri într-atât de severe, care ar bloca activitatea economică.

"Nu putem discuta de închiderea judeţului, de carantinarea sau de izolarea unor localităţi! Noua lege a carantinei şi izolării permite astfel de măsuri, dar nu rezolvăm nimic dacă doar ne închidem în case şi nu ne schimbăm comportamentul. Trebuie să ne continuăm viaţa, să ne continuăm activitatea, dar purtând mască, păstrând distanţa fizică şi igienizându-ne des mâinile cu apă şi săpun. Trebuie să ne gândim că pandemia nu se va termina azi sau într-o lună. Nu avem vreun semnal oficial că Argeşul ar trebui să intre în izolare", a declarat Soare.

În judeţul Argeş s-au înregistrat 97 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor comunicate marţi de Instituţia Prefectului. Numărul persoanelor diagnosticate pozitiv de la începutul pandemiei a ajuns, astfel, la 2.176.

În spitale sunt internaţi 425 de pacienţi, dintre care 18 la ATI. De asemenea, 310 persoane s-au externat la cerere.

De la începutul pandemiei, 596 de persoane din judeţul Argeş confirmate cu noul coronavirus s-au vindecat, iar 90 au decedat.