Vicepreședintele Companiei China National Biotec Group (CNBG) a spus că vaccinul ar putea fi gata pentru a fi pus spre vânzare decât abia cel mai devreme în 2021, în timp ce cercetătorii au greutăți în a trece la testele pe oameni la scară largă în țară din cauza numărului relativ mic de noi infecții, relatează Reuters.

Vaccin împotriva COVID-19Foto: ARPIM

Peste 10 vaccinuri experimentale sunt testate pe oameni la nivel global în timp ce cercetătorii se află într-o cursă împotriva coronavirusului care a ucis peste 450.000 de oameni.

Cu toate acestea, niciunul nu a trecut de faza 3 care necesită un număr de 1.000 de participanți pentru a determina eficacitatea vaccinului.

”Sperăm că putem lansa cooperări internaționale și conducem un studiu de faza 3 în mai multe centre pentru a putea aduce vaccinul pe piață”, a spus vicepreședintele CNBG, Zhang Yutao, pentru China News Service.

”Vaccinul nu va putea fi pe piață decât abia cel mai devreme anul viitor potrivit planurilor actuale”, a mai spus el într-un interviu.

Noi focare au apărut în Beijing săptămâna trecută unde au apărut peste 180 de noi cazuri dar Yang a spus că numărul noilor pacienți comparat cu populația este încă prea mic pentru fi un site de teste ideal.

CNBG este afiliată Grupului China Național Pharmaceutical (Sinopharm). Unul dintre cele două vaccinuri experimentale dezvoltate de unitățile sale are rezultate pozitive.

Citește și:

Coronavirus: Un vaccin experimental produs de China are rezultate promițătoare