Compania China National Biotec Group (CNBG) a spus marți că vaccinul său experimental împotriva coronavirusului a generat anticorpi în timpul testelor clinice și că plănuiește să înceapă testele finale pe oameni în țări străine, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Niciun vaccin nu s-a dovedit a fi eficient în a proteja oamenii de virusul care a ucis peste 400.000 de oameni, în timp ce mai multe vaccinuri experimentale se află în varii stadii de dezvoltare în lume.

Vaccinul, dezvoltat de un institut de cercetare cu baza la Wuhan și afiliat companiei Sinopharm, induce mari niveluri de anticorpi în toți oamenii pe care a fost testat fără reacții adverse grave, potrivit datelor preliminare dintr-un test clinic inițiat în aprilie și care a implicat 1.120 de participanți sănătoși cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani.

CNBG caută oportunități pentru a-și derula testele de fază 3 în străinătate.

Mass-media de stat a relatat că vaccinul experimental a fost oferit angajaților chinezi din cadrul firmelor de stat care călătoresc în străinătate, în timp ce dezvoltatorii caută mai multe informații privind eficacitatea acestuia.

China lucrează la cinci vaccinuri experimentale împotriva Covid-19, cele mai multe din orice țară.

Producătorul Sinovac Biotech (Sinovac) a publicat în weekend rezultate pozitive preliminare ale testelor clinice pentru vaccinul său experimental și este așteptat ca acesta să intre în faza 3 de testare în Brazilia.

Citește și:

BBC: Dexametazona, noul medicament ieftin și accesibil care poate salva viața pacienților Covid aflați în stare gravă