Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, marți seara, că România s-a înscris în sistemul european pentru vaccinul anti-Covid. „Vrem să avem prioritate și vrem să avem acces la tot tratamentul care concură la vindecarea infecției COVID”, a declarat Tătaru.

Nelu TataruFoto: Agerpres

„Astăzi (marți-n.r.) ne-am înscris în sistemul european pentru vaccin. Astăzi ne-am înscris, am avut discuțiile, mâine vom avea discuții și cu reprezentantul pe Europa de Est al firmei care face acest vaccin. După cum știți, noi am făcut și o donație în acest sens acum o lună de zile la nivelul comunității europene. Suntem acolo unde este orice demers științific”, a declarat Nelu Tătaru, la

Digi24.

Potrivit acestuia, prioritizarea se face în funcție de numărul populației din fiecare țară, dar România trebuie să figureze printre solicitanți.

În ceea ce privește un eventual vaccin dezvoltat de Institutul Cantacuzino, ministrul Sănătății a spus că ”nu putem vorbi încă de un vaccin, n-avem un virus stabilizat, n-avem o recoltare, se studiază”.

”Noi urmărim tot ce înseamnă stat european, tot ce înseamnă nivel mondial unde avem o fază mai înaintată a acestui vaccin. Vrem să fim acolo, vrem să avem prioritate și vrem să avem acces la tot tratamentul care concură la vindecarea infecției COVID”, a mai spus ministrul Sănătății.