Cetățenii care vin în România din statele care nu se regăsesc pe lista cu țările exceptate de la carantină, dar care tranzitează aceste state au în continuare obligația izolării la domiciliu sau a carantinării, la cerere, precizează Grupul pentru Comunicare Strategică, într-un comunicat.

Aeroportul din AtenaFoto: Menelaos Myrillas / AFP / Profimedia

„Excepție fac cetățenii care vin din state ce nu se află pe lista aprobată de CNSU și care petrec în țările incluse pe listă o perioadă de 14 zile sau mai mare, înainte de a intra în România, potrivit articolului 1, punctul 2 din Hotărârea numărul 28 a CNSU”, se arată în comunicatul remis sâmbătă HotNews.ro.

Statele pentru care este introdusă măsura exceptării de la izolare, pentru persoanele asimptomatice care vin în România, sunt:

  • Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

Lista cu statele pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00, în vederea introducerii în listă a unor noi țări.