Shenzhen devine primul oraș din China care interzice comercializarea și consumul cărnii de pisică și câine, urmând ca noua lege să intre în vigoare la 1 mai, potrivit BBC News. Decizia vine în contextul în care epidemia de coronavirus a fost legată de consumul de carne de pe piețele de animale sălbatice ceea ce a determinat autoritățile de la Beijing să le interzică, la începutul lunii februarie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Legea a fost amendată în orașul Shenzhen care a decis să extindă interdicția și pentru pisici și câini.

Nu mai puțin de 30 de milioane de câini sunt uciși anual în Asia, în scopul comercializării și consumului de carne. Cu toate acestea, consumul de carne de câine nu este atât de răspândit în China, majoritatea cetățenilor susținând că nu au consumat niciodată carne de câine și nici nu o vor face, mai notează BBC News.

"Câinii și pisicile, fiind animale de companie, au stabilit o relație mult mai apropiată cu oamenii față de alte animale, iar interzicerea consumului (...) este o practică larg răspândită în țări dezvoltate precum Hong Kong și Taiwan”, a transmis administrația orașului Shenzhen, potrivit Reuters. "Această interdicție răspunde exigențelor și spiritului civilizației umane”, mai spun oficialii.