Seismul din noaptea de miercuri spre joi a fost puternic resimtit in orasele bulgare de pe malul Dunarii, in zona de frontiera dintre Bulgaria si Romania, a anuntat postul bulgar de radio, citat de AFP.

Cutremurul, care s-a produs in jurul orei locale 23.35, a fost puternic resimtit la Varna (oras situat la Marea Neagra) si intr-o mai mica masura la Sofia.

Nu a aparut nici o informatie privind eventualele pagube provocate de seism, precizeaza sursa citata.

Potrivit Observatorului Stiintelor Pamintului de la Strasbourg, cutremurul a avut o magnitudine de 5,7 grade pe scara Richter. Epicentrul seismului a fost localizat la 44,63 grade latitudine nord si 26,83 grade longitudine est, mai exact in partea de est a Romaniei.

Cutremurul produs in Romania si inregistrat si in Bulgaria, in noaptea de miercuri spre joi, a fost simtit si Turcia, Ucraina si in Republica Moldova, transmite site-ul Novinite.com.

Seismul a generat panica la Instanbul, zeci de oameni iesind speriati in strada, la miezul noptii, transmite novinite.com, citind postul turc de televiziune NTV.

Potrivit aceleiasi surse, Observatorul seismologic Kandili de la Instanbul, a anuntat ca seismul a avut o magnitudine preliminara de 6,5 grade pe scara Richter.

Cutremurul a fost localizat in Vrancea si a fost reismtit, in romania, mai ales in mai multe orase, printre care Iasi, Bacau si in capitala Bucuresti, adauga aceeasi sursa.

BASA-press transmite ca, in Republica Moldova, intensitatea sesismului, produs la ora 23.35, a fost de 5,8 grade pe scara Richter, acesta fiind unul din cele mai puternice cutremure din ultimii 14 ani inregistrate in aceasta tara.

Ion Ilies, directorul Centrului de seismologie al Academiei de Stiinte a Republicii Moldova, a declarat - citat de BASA-press - ca, la Chisinau, durata seismului a fost de aproximativ 40 de secunde.