Principalii candidati ai alegerilor prezidentiale din Statele Unite, presedintele in exercitiu, George W. Bush, si senatorul democrat, John Kerry, vor astepta rezultatele scrutinului alaturi de familiile lor, relateaza Sky News.

Luni, in ultima zi a campaniei electorale, presedintele Bush si senatorul Kerry au strabatut teritoriul Statelor Unite, intr-un ultim efort sustinut pentru a cistiga voturi.

Bush a facut o cursa electorala de 19 ore, convocind asa-numitele "mitinguri ale victoriei" in sase state - Ohio, Pennsylvania, Wisconsin, Texas, Iowa si New Mexico.

George W. Bush va urmari desfasurarea scrutinului, marti, la resedinta sa de la Crawford, in Texas, alaturi de sotia sa, Laura. Cei doi vor reveni ulterior la Washington, pentru a astepta anuntarea rezultatelor la Casa Alba, impreuna cu fostul presedinte George Bush si sotia acestuia, Barbara.

Senatorul Kerry isi va incepe ziua in Florida, deplasindu-se apoi in nord, in Wisconsin si Ohio. El va vota la Boston, dupa care se va intoarce acasa, in Massachusetts, impreuna cu sotia sa, Teresa Heinz Kerry.

Americanii sint chemati la urne, marti, pentru a-si alege viitorul presedinte, in conditiile in care sondajele de opinie arata o egalitate aproape perfecta intre cei doi principali candidati. Din acest motiv, analistii se asteapta la o participare-record a electoratului la vot.

Cheia catre victorie va fi cistigarea voturilor in aproape 12 state considerate cruciale pentru soarta scrutinului, inclusiv in Florida, Ohio si Pennsylvania.