Prima dezbatere electorala in direct a candidatilor la Presedintie - vineri seara la ProTV, la emisiunea, "Romania, mai ales" - nu a provocat o dezbatere si un dialog direct intre pretendentii la un loc la Cotroceni. Fiecare candidat a trebuit sa raspunda in doua minute unui set de intrebari pus de moderator si de analisti.

La final, tot in doua minute, candidatii si-au prezentat mesajul catre alegatori. Cei patru candidati au fost insotiti de echipele parlamentare, iar Adrian Nastase a declarat ca i-a adus la emisiune pe oamenii pe care i-a intalnit in campania din tara. Cei patru candidati au vorbit despre integrarea in UE, combaterea coruptiei, atributiile presedintelui sau parteneriatul cu Statele Unite.

Referindu-se la combaterea coruptiei, el a promis ca, in calitate de sef al statului, va mobiliza cetatenii, Parlamentul, Guvernul si Consiliul Superior al Magistraturii si va activa rolul Consiliului Suprem de Aparare al Tarii pentru cazurile grave de coruptie, care pun in pericol siguranta nationala. Abordarea problemei coruptiei de catre CSAT este propusa si de Alianta DA.

Recent, la Brasov, Traian Basescu a declarat ca unul din obiectivele CSAT ar putea fi introducerea "coruptiei la nivel inalt" pe lista pericolelor la adresa sigurantei nationale.

In interventia de la ProTv de vineri, Traian Basescu a declarat ca presedintele trebuie sa fie un mediator intre societate si institutiile statului.

Corneliu Vadim Tudor a venit cu discursul clasic, presarat cu referiri la personalitati ale culturii si istoriei universale (Elena Vacarescu, Victor Hugo, imparatul Augustus etc.). In final a citit rugaciunea "Tatal nostru", fara a-si face la sfarsit cruce.

Candidatul PNTCD la Presedintie, Gheorghe Ciuhandu, a afirmat ca seful statului trebuie sa fie garantul Constitutiei .