Trenurile care se vor afla astazi in trafic intre orele 07.00 si 11.00 vor avea intirzieri de 240 de minute ca urmare a regulilor stabilite de federatiile care au aderat si ele la greva ceferistilor.

Trenurile care se vor afla astazi in trafic intre orele 07.00 si 11.00 vor avea intirzieri de 240 de minute ca urmare a regulilor stabilite de federatiile care au aderat si ele la greva ceferistilor.—

Inca patru federatii sindicale de la calea ferata - Miscare Comercial, Elcatel, „Drum de Fier" si Usifer Atlas - vor intra de azi in greva generala. Deoarece conducerile acestor federatii au decis ca intre orele 07.00 si 11.00 sa nu circule nici un tren, clientii CFR vor ajunge la destinatie cu 240 de minute intirziere.

Sindicalistii au decis ca la ora 07.00 toate trenurile sa se opreasca pentru patru ore in prima gara din parcurs, urmind ca dupa ora 11.00 trenurile sa-si reia mersul normal. De azi, CFR va pune la dispozitia clientilor sai 24 de trenuri internationale, 14 intercity, 30 de trenuri rapid si 20 de trenuri accelerat.

Acestea vor circula catre Timisoara, Baia Mare, Iasi, Constanta, Arad, Sighetul Marmatiei, Bistrita, Galati, Teius, Mangalia, Craiova, Oradea, Cluj-Napoca, Tirgu-Mures, Bicaz si Tulcea. Conducerea SNCFR precizeaza ca toti cei care si-au cumparat bilete la trenurile ce vor fi afectate de greva si de intirzieri si nu mai doresc sa efectueze calatoria pot solicita restituirea banilor.

Ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Gheorghe Dobre, s-a intilnit aseara din nou cu liderii sindicali de la calea ferata, pentru o noua runda de negocieri. Deoarece nu a reusit sa ofere protestatarilor o majorare salariala de 10,7%, sindicalistii au hotarit continuarea grevei.

Din cauza programului diferit adoptat de sindicalisti pe parcursul grevei, exista riscul ca in circulatie sa ramina mai putine trenuri decit o treime, asa cum se stabilise initial cu administratia.