La Sala Polivalenta din Bucuresti incepe, sambata seara, concursul international de creatie muzicala pentru copii Eurovision Junior 2006.

Romania este pentru prima data gazda acestui eveniment, la care participa concurenti din 15 tari europene: Olanda, Cipru, Ucraina, Macedonia, Portugalia, Rusia, Romania, Suedia, Serbia, Spania, Malta, Grecia, Belgia, Croatia, Belarus, informeaza www.junioreurovision.tv

Tara noastra va fi reprezentata de trupa New Star Music, cu melodia “Povestea mea”.

Cine sunt concurentii romani

New Star Music este format din doua fete si doi baieti, care interpreteaza, fiecare, cate un personaj din cele mai indragite povesti traditionale sau moderne: Teodora Roxana Sima (Peter Pan), Diana - Ioana Prepelita (Spider Man), Liviu Mircea Teodorescu (Harry Potter) si liderul formatiei, Cristian Sanda-Gorun (Fat Frumos).

Cu toate ca cei patru au varste cuprinse intre 12 si 14 ani, au deja experienta in participarea la concerte si festivaluri.

Cristian studiaza pianul si chitara, fiind detinator a nu mai putin de 12 trofee la festivaluri in tara (Mamaia Copiilor, Delfinul de aur, etc.) si in Bulgaria, unde a castigat trofeul Festivalului Aurora Boreala (Ruse, 2005).

Diana studiaza si ea pianul si chitara clasica, fiind castigatoarea a 17 premii la diverse festivaluri de muzica usoara (dintre care, cel mai recent este trofeul Festivalului International de Muzica Usoara pentru Copii Ti Amo , mai 2006).

Teodora studiaza pianul si detine „doar” 8 trofee la festivaluri de muzica usoara pentru copii.

Liviu pe langa premiile detinute, are experienta ca membru in corul Allegretto , in trupa de teatru muzical Andantino si in grupul Addagio de la Palatul National al Copiilor din Bucuresti. In plus, Liviu este present in emisiunea Numai cu acordul minorilor de la TVR 1.

Romania va intra in concurs pe locul patru. Ordinea pieselor va fi urmatoarea:

1.Portugalia: Pedro - “Deixa-me sentir” (Lasa-ma sa simt)

2.Cipru: Louis Panagiotou si Christina Christofi - “Agoria, Koritsia” (Baieti, fete)

3.Olanda: Kimberly - “Goed” (Bine)

4.Romania: New Star Music - „Povestea mea”

5.Ucraina: Nazar Slyusarchuk - “Khlopchyk rock-n-roll” (Baiatul Rock-n-roll)

6.Spania: Dani - “Te doy mi voz” (Iti dau vocea mea)

7.Serbia: Neustrasivi ucitelji stranih jezika (Profesorii neinfricati de limbi straine) -“Ucimo strane jezike” (Invatam limbi straine)

8.Malta: Sophie - “Extra cute” (Extra draguta)

9.Macedonia: Zana Aliu - “Vljubena” (Sa te indragostesti)

10.Suedia: Molly Sanden - “Det finaste nagon kan fa” (Cel mai bun lucru sa ai)

11.Grecia: Chloe Boleti - “Then Pirazi” (E ok!)

12.Belarus: Andrei Kunets - “Novyi den” (O noua zi)

13.Belgia: Thor! - “Een tocht door het donke” (O excursie prin intuneric)

14.Croatia: Mateo Djido - “Lea”

15.Rusia: surorile (gemene) Tolmachevy “Vesniy jazz”(Jazz de primavara)

Spre deosebire de editiile anterioare, EBU a stabilit ca in acest an la Bucuresti, perioada de televoting sa nu mai dureze doar 10 minute, ci sa fie extinsa pe toata durata spectacolului. S-a avut in vedere faptul ca telespectatorii, mai ales copiii care vor sa voteze, pot uita cantecul preferat pana se termina prezentarea tuturor pieselor.

Accident la repetitii

O balerina din trupe Ucrainei s-a accidentat in cursul repetitiilor din 30 noiembrie. Fetita de 12 ani a cazut pe scena, la o poza finala, si a fost dusa imediat la spital, unde medici au constatat ca era vorba despre un os dislocat. Ea a fost operata joi la spitalul Bagdasar-Arseni din Bucuresti.

Olga va fi prezenta, sambata seara in Sala Polivalenta, insotita de un medic, pentru a-si sustine colegii de echipa, a declarat Natalia Panchenko, purtatorul de cuvant al delegatiei Ucrainei, citata de site-ul TVR.

Ceilalti cinci dansatori ai Ucrainei au fost nevoiti sa refaca coregrafia pentru melodia "Baiatul Rock`n roll".

Andreea Marin va prezenta Junior Eurovision

Vedeta TV, Andreea Marin va fi amfitrioana concursului Junior Eurovision. Ea este deja cunoscuta fanilor Eurovision, fiind desemnata sa anunte rezultatele televotului Romaniei in 2004 si 2006.

Alaturi de ea se va afla pe scena si Ioana, o cunoscuta prezentatoare-copil, in varsta de 12 ani. Ea este eleva in clasa a VI-a la Scoala generala nr. 150.

Organizatorii evenimentului sunt European Broadcasting Union (EBU) si TVR.

Anul trecut Eurovision Junior a fost castigat de Xenia Sitnic, din Belarus. Ea va fi invitata la concursul de sambata de la Bucuresti.