Un reportaj despre emigrantii romani din Londra a starnit un conflict intre ambasada Romaniei in capitala Marii Britanii si televiziunea BBC. Conform declaratiilor date HotNews.ro de catre reprezentantii Ambasadei, autoritatile acuza jurnalistii ca ar fi falsificat materialul cand i-au aratat pe romani dormind intr-o tabara de corturi asezate in parcul londonez Hyde Park. Reportajul afirma ca romanii lasa in parc gunoaie, precum cartoane sau pungi.

Sorin Baciu, reprezentant al Ambasadei Romaniei la Londra, a declarat pentru HotNews.ro ca nemultumirea Ambasadei a fost cauzata de faptul ca un roman a fost prezentat ca "locatar" al parcului, desi persoana in cauza are un alt domiciliu.

Raduta Matache, oficial in cadrul Ambasadei Romaniei in Marea Britanie a declarat pentru cotidianul The Times ca va cere o intrevedere cu Mark Thompson, directorul general al BBC, intrucat considera ca reportajul prezentat de telviziunea britanica este “fabricat”.

“Este in mod clar un reportaj contrafacut. BBC-ul are dreptul de a examina modul in care sunt afectati romanii de restricitiile impuse de Londra, insa in mod cert nu are dreptul sa incalce etica jurnalistica. Avem un martor care e de parere ca intregul material a fost inscenat”, a spus Raduta Matache pentru The Times.

BBC-ul a negat vehement acuzatiile aduse de ambasada Romaniei si respinge acuzatiile conform carora ar fi platit un roman pentru ca acesta sa-si aduca cortul in Hyde Park.

In cursul serii de miercuri insa, BBC a admis ca l-a platit pe romanul de 23 de ani, acesta recunoscand la randul lui ca nu mai doarme in Hyde Park de mai multa vreme.

Mai mult, The Royal Parks, administratorul Hyde Park, a precizat ca este foarte putin probabil ca in incinta parcului sa fi fost instalata o tabara.

Potrivit informatiilor oferite de oficialii Ambasadei Romaniei, securitatea si ordinea in vestitul parc londonez este asigurata de o sectie de politie care are in dotare 20 de masini ce patruleaza zona permanent.

Urmareste controversatul reportaj realizat de BBC