Ministrul Transporturilor s-a declarat nemultumit de ritmul lucrarilor la Autostrada Transilvania. Ludovic Orban sustine ca Bechtel, s-a angajat sa asfalteze la inceputul lunii noiembrie primii 8 kilometri din tronsonul Turda-Cluj, obiectiv care nu a fost indeplinit.

Prezent la Cluj, Orban a refuzat sa mai viziteze santierul viitoarei autostrazi afirmand ca astepta ca Bechtel sa-si respecte promisiunile.

Orban a declarat la Cluj-Napoca ca a avut o intelegere cu reprezentantii Bechtel privind calendarul lucrarilor pe care compania americana nu l-a respectat.

"In august, am avut o intelegere cu Bechtel ca la inceputul lui noiembrie sa inceapa turnarea asfaltului de baza pe o portiune opt kilometri. Bechtel trebuie sa inteleaga ca are de indeplinit niste obligatii, nu doar statul roman are obligatii fata de ei", a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban nu a ridicat problema sanctionarii Bechtel dar a spus ca asteapta ca lucrarile sa reintre in grafic.

"Nu ma intereseaza explicatiile pe care le furnizeaza Bechtel. Pe mine ma intereseaza sa isi respecte intelegerile pe care le-au facut", a adaugat Orban.

Bechtel recunoste intarzierile

Reprezentantii Bechtel au informat la inceputul lunii noiembrie ca termenul pentru finalizarea sectorul 2B al autostrazii (cuprins intre Turda si Cluj) ar putea fi decalat.

Oficialii companiei americane sustin ca au intampinat dificultati in procesul de expropriere pe teritoriul comunei Savadisla. Tot pe tronsonul 2B, Bechtel a raportat dificultati in privinta realizarii terasamentelor.